Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Gól v pravou chvíli nás nakopnul, radoval se Bulíř po obratu

02. 11. 2019 | 6:06

Gólem a přihrávkou pomohl liberecký hokejový útočník Michal Bulíř svému týmu k vítězství nad Vítkovicemi 3:2. Bílí Tygři v utkání prohrávali 0:2, povedlo se jim však skóre otočit. Klíčovým momentem se ukázala být právě přesilovková trefa libereckého odchovance z 27. minuty utkání, která pomohla nastartovat velký obrat domácích.

hoVit19buliř
Foto: www.hcbilitygri.cz

Nejdůležitější bylo, že nás ten neuznaný gól nepoložil

Ty jsi dnes byl u dvou branek, obě po krásných kombinacích
Při prvním gólu mi to hezky před branku dal Michal Birner a já jsem z první prostřelil gólmana. V druhém případě jsme to hezky vykombinovali, to se nám povedlo.

V druhé třetině jste dali gól, ale nakonec nebyl kvůli coach challenge uznán. Jak jsi tu situaci z tvého pohledu viděl?
Hodně lidí říká, že ten gól měl platit. Já osobně to nevím, ještě jsem to na videu neviděl. Nevím, jestli se tam zkoumala ta situace při tom gólu nebo před ním. To ví rozhodčí a ti se rozhodli, jak se rozhodli. Hlavní bylo, že nás to nepoložilo a že jsme bojovali do konce. Ten obrat pak stejně přišel.

www.hcbilitygri.cz

"Puk se dostal dolů k Michalu Birnerovi, který mě hezky z první našel. Já jsem to trefil tak, jak jsem chtěl. Hlavně jsme ale byli rádi, že jsme dokázali využít přesilovou hru. V posledních utkáních nám přesilovky vůbec nešly a trápili jsme se v nich. Spadl nám tam gól v pravou chvíli a hodně nás nakopnul. Určitě to byl důležitý moment, který pomohl k našemu obratu," řekl Bulíř po utkání novinářům.

Kromě gólu z přesilovky měl Bulíř lví podíl také na vítězném gólu Birnera z 52. minuty. "Vyšlo nám to opravdu pěkně. Povedlo se nám dobře si vyměnit kotouč v útočném pásmu a rozhodit soupeřovu obranu. Obránce se stáhnul ke mně a já jsem přihrál Birnymu, který střílel prakticky do prázdné branky," popsal reprezentační útočník rozhodující akci zápasu.

Liberečtí ale mohli jít v utkání do vedení už mnohem dříve. Ve 35. minutě dopravil po velkém závaru kotouč do sítě Oldrich Kotvan, po trenérské výzvě hostující střídačky ale nebyl gól pro porušení pravidel o brankovišti uznán.

"Hodně lidí říká, že gól měl platit. Já osobně ale nevím, situaci jsem ještě podrobně neviděl. Netuším, jestli se zkoumala akce několik vteřin před gólem nebo vyloženě v době gólu," uvedl centr první formace Bílých Tygrů. "Rozhodčí to zkrátka posoudili tak, jak sami uznali za vhodné. Bylo to těžší na psychiku, radovali jsme se z gólu a najednou neplatil. Jsem ale rád, že nás to nijak nepoložilo a nezastavilo v naší aktivitě. A nakonec jsme zápas ve třetí třetině otočili," pochvaloval si nejlepší hráč zápasu.

Severočeši se po pěti porážkách v řadě postupně zvedají. V úterý uspěli bezchybnou obranou na ledě pražské Sparty a dnes se mohli radovat z vítězství také před domácím publikem. "Jsme rádi, že jsme opět mohli doma potěšit fanoušky výhrou. Povedlo se nám navázat na vítězství ze Sparty, kde jsme uspěli trochu fotbalovým výsledkem. To nám hodně pomohlo, protože jsme předtím pět zápasů prohráli," uvedl mistr extraligy s Libercem z roku 2016.

Ani ne 24 hodin po vítězství nad Vítkovicemi čeká Bílé Tygry další těžký zápas. Ještě před reprezentační pauzou se představí v sobotu v derby na ledě rozjeté Mladé Boleslavi. "Určitě budeme chtít potrápit také Mladou Boleslav a pak během reprezentační pauzy pořádně potrénovat. Je zapotřebí dobře zregenerovat. Každý ví, co jeho tělo potřebuje. Já jsem si před sezonou koupil takový magnetický přístroj na nohy, takže si ho večer zapnu, abych trochu ulevil nohám. Věřím, že zítra budeme všichni stoprocentně připravení a odvezeme si z Mladé Boleslavi nějaké body," dodal Bulíř.

čtk