Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Halloweenský obrat! Tygři v tuhé bitvě těsně přetlačili Vítkovice

01. 11. 2019 | 20:49

AKTUALIZOVÁNO: V utkání s vítkovickou Riderou to s Bílými Tygry vypadalo opravdu všelijak. Liberecký tým prohrával už o dvě branky, přesto dokázal nepříznivě se vyvíjející halloweenský duel dotáhnout do vítězného konce. V závěrečné třetině rozhodl o hubeném vítězství šelem Michal Birner.

hoVit19vyhra
Foto: www.hcbilitygri.cz

Svěřenci Patrika Augusty působili v úvodu utkání živějším dojmem, všechny jejich útočné výpady ale končily na bezchybném brankáři Vítkovic. Výborně si mezi třemi tyčemi počínal také liberecký Justin Peters, jenž ale v polovině první části přece jen inkasoval. Ondřej Roman nádhernou přihrávkou zpoza brány vybídl ke skórování Rastislava Deje a ten byl v zakončení nekompromisní.

Jestliže v úvodním dějství byli Tygři aktivnější, na začátku druhé periody se musel ohánět především Peters. Kanadský matador nejprve skvěle zlikvidoval velkou šanci Stránského, jenže pak podruhé kapituloval. Ondřej Roman v přesilové hře Ridery dostal prostor ke střele, kterou nasměroval nekompromisně do horního růžku liberecké klece.

Šelmy však poměrně záhy odpověděly stejnou mincí. Hudáček v početní výhodě se štěstím propasíroval puk na Birnera, který zpoza brány narýsoval do mezikruží gólový pas pro Michala Bulíře. Zanedlouho bylo dokonce vyrovnáno. Radan Lenc si vyměnil kotouč s Maroszem a krásnou tygří kombinaci zakončil neomylně do prázdné brány.

Liberecká hala pak v druhé třetině propukla v jásot ještě jednou. Kotvanovu branku si však hosté nechali proklepnout prostřednictvím trenérské výzvy a dobře udělali. Video totiž odhalilo nedovolené počínání šelem v blízkosti Svobodova brankoviště.

Po přestávce tuhá bitva pokračovala. Aktivita byla na hokejkách severočeského týmu, strážce vítkovické svatyně však liberecké střelce doslova deptal svými skvělými zákroky. Jeho kouzlo pominulo až v 52. minutě, kdy hostující gólman nedokázal zastavit překrásnou akci Bulíře a zakončujícího Michala Birnera.

A byl to právě Birner, kdo mohl dvě minuty před koncem Rideru definitivně srazit na kolena. V závěru se pak ještě Vítkovice rozhodly Tygry pozlobit v powerplay, šelmy si už ale utkání utéct nenechaly a po vynikajícím obratu mohly slavit poctivě vydřené tři body.

www.hcbilitygri.cz

Liberec - Vítkovice 3:2 (0:1, 2:1, 1:0)

16. kolo hokejové extraligy:

Bílí Tygři Liberec - HC Vítkovice Ridera 3:2 (0:1, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 27. Bulíř (Birner, L. Hudáček), 31. Lenc (Marosz), 52. Birner (Bulíř) - 10. Dej (Roman), 25. Roman (Gregorc, Bukarts). Rozhodčí: Pražák, Micka - Kajínek, Rampír. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 6513.

Sestavy:

Liberec: Peters - Šmíd, Knot, Kotvan, Hanousek, Graborenko, Kolmann - Birner, Bulíř, L. Hudáček - Marosz, Filippi, Lenc - L. Krenželok, P. Jelínek, Zachar - J. Vlach, A. Musil, D. Špaček. Trenéři: Augusta a Jiří Kudrna.

Vítkovice: M. Svoboda - Gregorc, D. Krenželok, Šidlík, Kvasnička, Trška, Bodák - Schleiss, Roman, Bukarts - P. Zdráhal, Š. Stránský, Lakatoš - Mallet, E. Němec, Dej - Guman, Werbik, Vopelka. Trenéři: Petr a Trnka.

Hlasy trenérů po zápase 16. kola extraligy Liberec - Vítkovice

Patrik Augusta (Liberec): "Bylo to velice těžké utkání. Prohrávali jsme 2:0 a v té chvíli se nám nedařilo prakticky nic, hráči byli nervózní. Díky využité přesilovce jsme se ale dostali zpět do hry a poté to z našich hráčů spadlo. Najednou jsme byli kreativnější v útočném pásmu a vytvářeli jsme si šance. Stále jsme si ale museli hlídat zadní vrátka, protože hosté hrozili z brejků. V naší situaci jsme za obrat a tři body velice rádi."

Jakub Petr (Vítkovice): "Vzhledem k bilanci Liberce z poslední doby jsme zvolili úplně odlišnou taktiku, než je našemu týmu vlastní. Fungovala, vedli jsme 2:0, bohužel jsme nepřidali třetí branku, i když šance jsme na to měli. Pak jsme ale chtěli hrát s Libercem hokej, a to domácí dostalo do hry. Dostali jsme branku v oslabení, poté jsme udělali chybu a domácí vyrovnali. Bojovali jsme, ale Liberec dnes vyhrál, protože byl chytřejší a zkušenější."

čtk