Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Herní posun musí jablonečtí fotbalisté přenést v jarní části FORTUNA:LIGY i do soutěže

24. 01. 2023 | 16:35

AKTUALIZOVÁNO: Fotbalisté Jablonce se chtějí v jarní části první ligy co nejdříve vzdálit sestupovému pásmu. Severočeši po podzimu figurují až na čtrnáctém místě tabulky, které jako první znamená účast v baráži o nejvyšší soutěž, trenér David Horejš a kapitán Tomáš Hübschman jsou ale přesvědčeni, že mužstvo má na mnohem víc a s udržením nebude mít problémy. Tým nadále trápí marodka.

fotbal Jablonec trenér1
Jablonecký trenér David Horejš, foto: Artur Irma

Jablonečtí ztrácejí na třináctou příčku dva body a na poslední místo, které jako jediné znamená přímý sestup, mají k dobru šest bodů. "Na týmu cítíme obrovský posun, především herně to vypadá mnohem lépe než v létě. Teď to musíme přenést do soutěže. Jsem přesvědčený, že Jablonec má na jiné příčky, než kde se nachází," řekl na dnešní tiskové konferenci Horejš, který převzal mužstvo před sezonou.

Severočeši se v minulém ročníku vyhnuli baráži až v závěru nadstavbové skupiny o záchranu. Výsledkově se jim nedaří ani v této ligové sezoně, v níž vyhráli jen čtyři z 16 kol. V zimní přípravě Jablonečtí zvítězili v posledních dvou duelech shodně 1:0, předtím dvakrát za sebou prohráli.

"Jít do jara z těchto pozic v tabulce samozřejmě není nic příjemného. Ale my budeme věřit ve své síly. Pokud dokážeme předvést výkony a výsledky jako teď, věřím, že problémy mít nebudeme," prohlásil kapitán Tomáš Hübschman.

Jablonečtí přes zimu příliš neobměnili kádr. Mužstvo opustil obránce Dion Cools a jedinou posilou se stal stoper Jan Král, který dorazil na půlroční hostování. "Tým se nám povedlo stabilizovat hlavně směrem dozadu a to je pro nás velmi důležité. Přišel Honza Král jako posila a s Jakubem Martincem hned vytvořili fungující stoperskou dvojici. Hlavně si ale všichni přejeme, aby se nám mužstvo dokázalo udržet pohromadě zdravotně, protože to nás ohromně limitovalo na podzim," řekl Horejš.

Jablonecký kapitán, Tomáš Hübschman, foto: Artur Irma

Nepříjemnosti nicméně tým zasáhly i nyní. "Na delší dobu nám vypadl Tomáš Malínský, u něj je problém závažnější. V týdnu nám navíc vypadl Vladimir Jovovič a dnes bohužel opětovně ještě i Kuba Martinec. Jakub Považanec měl v mezibloku problémy s třísly, ale bolest mu ustoupila a na operaci nakonec nemusel. U Jana Kroba probíhá rekonvalescence podle plánu a zapojit by se mohl během jara," nastínil bývalý českobudějovický trenér.

Před úvodním jarním zápasem v neděli na Slavii vzhledem ke zdravotním problémům ještě nemá úplně jasno o základní jedenáctce. "Nějakou sestavu už jsem v hlavě měl, ale teď uvidíme až podle aktuálního zdravotního stavu. Náš kádr má velkou kvalitu, ale potřebujeme mít všechny hráče zdravé, tak abychom byli v optimálním složení. Těšil jsem se teď na to, jak to bude vypadat, protože naše výkony teď byly úplně jiné. Ale tohle je prostě fotbal, musíme se s tím popasovat," dodal Horejš.

čtk