Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Hokejisté Liberce se v přípravě definitivně přesunuli na led a jsou prakticky kompletní

16. 07. 2019 | 17:01

Hokejisté Liberce načali se začátkem týdne poslední fázi letní přípravy, definitivně se přitom přesunuli na led, na němž byli již v průběhu června. Vicemistr extraligy má naplánovaná jen čtyři přípravná utkání, Severočechy čeká účast v Lize mistrů.

hokej příprava led
Foto: www.hcbilitygri.cz

Bílí Tygři se sešli prakticky kompletní. Kouči Patriku Augustovi, jenž z pozice asistenta převzal naplno úřad po novém svazovém šéftrenérovi Filipu Pešánovi, který nicméně zůstal sportovním ředitelem, scházeli jen Justin Peters a Ladislav Šmíd. Kanadský gólman posílil Liberec z Chomutova a přiletí až v srpnu, zkušený bek Šmíd se k týmu připojí příští týden.

Liberečtí začali přípravu na suchu 3. června. Již popáté za sebou byl součástí vedle posilovny a tréninků na písku i týden, kdy chodilo mužstvo na led. Klub se tak drží zaběhnutého modelu, který pod Ještědem poprvé zavedl před mistrovskou sezonou 2015/16, aby hráčům zpestřil a oživil tréninkový dril suché přípravy.

"Kluci tak dostanou novou chuť do tréninků, rozbije se tím stereotyp klasické suché přípravy. Hráči si opět po delším čase zabruslí, získají cit pro kotouč, při přesunu na led v červenci se pak může začít se vším rychleji," pochvaloval si Augusta.

V kombinaci s ledem pokračují ale nadále tréninky suché přípravy. "Ta bude víceméně až do konce července základní složkou našich tréninků. Od srpna se už budeme věnovat hlavně přípravě na ledě," nastínil Augusta.

Liberec přišel o některé z klíčových opor minulé sezony. Jasnou brankářskou jedničku Romana Willa, který odešel do švédského Rögle, má nahradit právě Peters. Obrana se bude muset obejít bez zkušeného Martina Ševce (Mladá Boleslav), v ofenzivě je pak třeba zaplnit mezeru po produktivním Marku Kvapilovi (Sparta).

Defenzivu však vyztužili Ronald Knot z Chomutova a také běloruský obránce Roman Graborenko, který působil v Litvínově. Setrval navíc další zkušený útočník Michal Birner, z Pardubic přišel Rostislav Marosz a z Magnitogorsku se vrátil kanonýr Michal Bulíř.

První přípravný zápas čeká Liberec 24. července proti Šachťaru Soligorsk. Následovat budou už jen tři přípravná utkání. Ve čtvrtek 29. srpna pak začne Bílým Tygrům v Belfastu nový ročník Ligy mistrů.

Program přípravných utkání:

Středa 24. července: Bílí Tygři Liberec - HC Šachťar Soligorsk (17:30),

úterý 6. srpna: Bílí Tygři Liberec - Metallurg Novokuzněck (17:30),

čtvrtek 15. srpna: Bílí Tygři Liberec - KooKoo Kouvola (17:30),

čtvrtek 22. srpna: Bílí Tygři Liberec - Amur Chabarovsk (17:30),

čtvrtek 29. srpna: Belfast Giants - Bílí Tygři Liberec (20:30; Liga mistrů),

sobota 31. srpna: Lulea HF - Bílí Tygři Liberec (15:30; Liga mistrů),

čtvrtek 5. září: Bílí Tygři Liberec - Belfast Giants (19:45; Liga mistrů),

neděle 8. září: Bílí Tygři Liberec - Lulea HF (14:00; Liga mistrů),

úterý 8. října: Augsburg Panther - Bílí Tygři Liberec (19:30; Liga mistrů),

středa 16. října: Bílí Tygři Liberec - Augsburg Panther (19:30; Liga mistrů).

čtk