Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Hokejistky čeká tento týden v Liberci první turnaj Euro Hockey Tour odehraný v Česku

06. 02. 2024 | 5:44

AKTUALIZOVÁNO: Hokejistky čeká tento týden v Liberci první turnaj Euro Hockey Tour hraný v Česku. Bude to pro ně i generálka před dubnovým mistrovstvím světa v USA. Český tým se představí v takřka nejsilnější sestavě, hráčky čekají čtyři zápasy a doufají ve velkou podporu fanoušků. Generální manažerka reprezentace Tereza Sadilová dnes novinářům řekla, že cílem je překonat rekordní návštěvu na ženský hokej v Česku.

hokej ženy
Foto: www.hcbilitygri.cz

Podle Sadilové to v ženské Euro Hockey Tour bude poprvé, co se turnaj odehraje na tak velkém stadionu. "To, že se nám podařilo dokázat, že to je v Liberci v takto velké aréně, na extraligovém zimáku, je něco neuvěřitelného. Jsem vděčná svazu, že do toho šel, že tu moji vizi podpořil. A samozřejmě nastavujeme laťku i pro další federace," řekla Sadilová. Turnaj zároveň vnímá i jako "rozcvičku" před mistrovstvím světa žen, které bude Česko hostit v příštím roce.

Aktuálně je rekordem na ženském seniorském hokeji v Česku 2014 diváků. "Chceme ho překonat," uvedla Sadilová. Absolutním maximem je ale návštěva z MS žen do 18 let v Přerově v roce 2012. Duelu o páté místo mezi Českem a Finskem tehdy přihlíželo 3250 diváků.

Pořádání turnaje v Liberci vnímá prezident svazu Alois Hadamczik jako reklamu na ženský hokej. "Chceme ukázat, že máme zájem o ženský hokej a že to není schované v nějaké malé hale," řekl ČTK.

V Liberci dnes podepsal smlouvu s firmou VINCI Construction CS, která se stala generálním partnerem ženského a mládežnického hokeje. Její příspěvek bude 7,5 milionu korun. "Je to velká částka," poznamenal Hadamczik. Z jaké části to pokryje náklady na ženský a mládežnický hokej, ale neřekl. "Já bych se k procentům nevyjadřoval, já bych se vyjádřil k tomu, že to je prospěšné pro ženský hokej," dodal.

Nejlepší evropské ženské týmy čeká v Liberci od středy do neděle čtvrtý turnaj v této sezoně Euro Hockey Tour. Z předchozích tří český tým dva ovládl a jednou skončil druhý. Z 11 zápasů vyhrál devět a dvakrát prohrál s Finkami.

Trenérka reprezentace Carla MacLeodová považuje turnaj v Liberci i za přípravu na mistrovství světa. "Pro nás je to taková příležitost se ještě naposledy před mistrovstvím podívat na hráčky, jestli opravdu jdeme správným směrem," řekla. Očekává, že budou hrát dobrý hokej. "Věříme, že se bude na co dívat, a těšíme se, že přijde hodně diváků," dodala.

V českém týmu se představí i čtyři hráčky, které hrají v zámoří ženskou obdobu NHL. Mezi nimi bude i kapitánka Aneta Tejralová. "Budeme se snažit hrát co nejlepší hokej, jaký umíme. A myslím, že můžu mluvit za celý tým, že jsme rády, že naše rodiny i fanoušci mohou přijít," řekla.

Český tým odehraje první zápas ve čtvrtek od 18:00 proti Němkám, o den později se utká ve stejném čase s Finskem. V sobotu vyzvou domácí hokejistky od 17:00 Švýcarsko a liberecký turnaj zakončí v neděli od 14:30 zápasem proti Švédkám.

čtk

Rozpis zápasů W EHT v Liberci:

středa 7. února 2024
14:30 Švédsko - Finsko
18:00 Švýcarsko - Německo

čtvrtek 8. února 2024
14:30 Finsko - Švýcarsko
18:00 Německo - Česko

pátek 9. února 2024
14:30 Švédsko - Švýcarsko
18:00 Česko - Finsko

sobota 10. února 2024
13:30 Německo - Švédsko
17:00 Švýcarsko - Česko

neděle 11. února 2024
11:00 Finsko - Německo
14:30 Česko - Švédsko

S permanentkou za 50 Kč

Máte permanentku nebo klubovou či VIP kartu? Pak máte možnost zakoupit zvýhodněné jednodenní vstupenky za skvělou cenu 50 Kč! Stačí při online nákupu v sekci Další akce - nepřehlédněte zvolit variantu Permanentkáři BTL a zadat údaje své karty.

Dorazte na domácím turnaji českou ženskou reprezentaci podpořit a užijte si světový hokej na libereckém ledě!

www.hcbilitygri.cz