Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Hokejisty Liberce by mohl posílit mladý slovenský útočník Servác Petrovský

05. 08. 2024 | 17:36

Hokejisty Liberce by mohl posílit slovenský útočník Servác Petrovský, který se s Bílými Tygry celé léto připravuje na nadcházející sezonu. Brzy dvacetiletý hráč nastoupí i do přípravných zápasů. Pokud se v září na kempu Utahu nedostane do prvního týmu, vrátí se pod Ještěd a bude hájit barvy Severočechů. Klub to oznámil na webu.

petrovský
Foto: www.hcbilitygri.cz

Petrovský odehrál poslední tři sezony v juniorské OHL v dresu mužstva Owen Sound Attack. V té poslední nastoupil včetně play off do 61 utkání a nasbíral 57 bodů za 21 gólů a 36 nahrávek. V průběhu posledního ročníku si také připsal první tři starty v dresu reprezentačního A-týmu. Před dvěma lety ho draftovala ze 185. místa Minnesota, klub se ale letos vzdal jeho práv, takže je volným hráčem.

"Servác je další talentovaný mladý hráč, který prošel zámořskou juniorkou a vybral si naši organizaci pro svůj další rozvoj. Uvidíme, v jakém světle se představí na začátku září na kempu v Utahu a v případě, že v zámoří neuspěje, připojí se zpět k Bílým Tygrům. Je to komplexní útočník s vynikající střelou, což dokazoval v dresu slovenského národního týmu, kde byl vyřazen až těsně před finální nominací na mistrovství světa," uvedl liberecký hlavní kouč Filip Pešán.

Foto: www.hcbilitygri.czčtk