Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Hokejové kluby si odsouhlasily změnu herního řádu, věří v restart extraligy od 30. října

13. 10. 2020 | 16:47

Na Mimořádné valné hromadě APK, která se v pondělí uskutečnila pomocí videokonference, si kluby odsouhlasily změnu herního řádu, jež respektuje přerušení všech profesionálních soutěží do 25. října.

hok2014trenink4
archivní ilustrační foto z tréninku

Aktuální vládní opatření znemožňují s platností od 12. do 25. října konat jakékoliv sportovní organizované soutěže, což se dotýká také profesionálních soutěží včetně nejvyšší české hokejové extraligy. Zástupci Asociace profesionálních klubů se tak v pondělí spojili v rámci Mimořádné valné hromady, aby společně na nastálou situaci reagovali.

Na základě této videokonference si členové APK odsouhlasili nový herní řád, který respektuje současné nařízení a počítá tak s přerušením všech soutěží do 25. října. Do akce by tak kluby měly jít znovu 30. října, kdy se uskuteční 14. kolo. To by Bílí Tygři měli sehrát na ledě Pardubic. Odložené zápasy by se měly dohrát ve volných termínových oknech.

V případě, že by opatření zastavit profesionální soutěže mělo být prodlouženo, je sezona Tipsport extraligy zásadním způsobem ohrožena z termínových důvodů, které se ještě více promítnou do ekonomického hlediska ztrát z neodehraných utkání.

Kluby Tipsport extraligy připraví otevřený dopis panu ministrovi zdravotnictví Romanu Prymulovi se žádostí o povolení tréninkové činnosti v době do 25. října 2020 a další argumentací povolit soutěž.

Tipsport extraliga chce pokračovat a fanouškům být zatím nablízku alespoň prostřednictvím televizních obrazovek při stávajících diváckých omezeních.

www.hcbilitygri.cz