Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Hokejoví Bílí Tygři navštívili v adventním čase Jedličkův ústav v Liberci

17. 12. 2022 | 13:37

Vánoce by neměly být jen o dárcích, měly by být především časem pohody, lásky a pomoci, což Bílí Tygři dobře vědí. Každý rok v období adventu pomáhá liberecký hokejový tým tam, kde je to nejvíce potřeba. V loňském roce to bylo centrum Naděje, letos pomoc putovala do Jedličkova ústavu Liberec.

hokej jedličkárna
Foto: www.hcbilitygri.cz

Petr Jelínek o besedě s klienty

Na účastnících besedy bylo vidět, jak obrovský sportovní přehled mají. Všichni měli zajímavé dotazy, a tak bylo o čem si povídat.

Díky fanouškům, kteří v charitativní aukci dražili limitovanou edici vánočních dresů, se vybralo přes 131 000 korun. Tuto částku se následně podařilo zdvojnásobit za pomoci klubu, A-týmu a nadace SYNER.

Šek na 262 000 korun byl oficiálně předán během nedělního zápasu proti kladenským Rytířům. V průběhu zahajovacího ceremoniálu před utkáním bohužel hráči neměli prostor k tomu, aby si s klienty Jedličkova ústavu popovídali. Proto se Tygři rozhodli návštěvu oplatit a během čtvrtečního odpoledne absolvovali příjemnou besedu přímo v Jedličkárně.

"Na co konkrétně peníze poputují ještě není jisté. Rozhodně však budou použity ve prospěch našich klientů. Bude se jednat zejména o nákup nových kompenzačních pomůcek," říká ředitel Jedličkova ústavu Vladimír Ptáček. "Částka převyšující čtvrt milionu korun je velmi zajímavá a my uděláme maximum pro to, aby díky této sumě došlo ke zvýšení komfortu zde v ústavu. O tom, na co přesně bude finanční dar použit, budeme Bílé Tygry i nadaci SYNER v budoucnu informovat," dodává.

Foto: www.hcbilitygri.czZ řad A-týmu se akce zúčastnili Tomáš Filippi, Petr Jelínek a nesměl chybět ani kapitán Michal Bulíř. Společné povídání se neslo v opravdu milém duchu. Nechyběly ani vtipy, smích a zábava. Poté, co hráči zodpověděli všechny dotazy, které si pro ně klienti připravili, přišlo na řadu také focení a autogramiáda, během které si naši útočníci ještě individuálně s každým promluvili.

Mezi klienty figuroval i Jakub Ševčík, jenž je vášnivým tygřím fanouškem a pravidelně se účastní domácích zápasů: „Měl jsem tu možnost vhodit čestné buly na zápase proti Vítkovicím, byl to pro mne obrovský zážitek a splněný sen. Mám velkou radost z toho, jakou částku se podařilo vybrat. Věřím, že tyto peníze pomohou všem, kteří to v Jedličkárně potřebují," svěřil se.

www.hcbilitygri.cz