Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Hokejoví Tygři ovládli fotbalovou exhibici v Rozstání. V penaltách rozhodl Daniel Král

15. 06. 2024 | 14:33

V pátečních devět hodin večer odstartovalo v Německu fotbalové EURO. Pro některé fanoušky ovšem fotbalový svátek začal již v pozdní odpoledne, a to předkrmem v podobě exhibice v Rozstání. Již tradiční přátelské utkání mezi místním fotbalovým družstvem a hokejisty Bílých Tygrů se odehrálo opět před hojnou diváckou kulisou.

exhibiceRozstání
Foto z www.hcbilitygri.cz

Daniel Král o exhibici v Rozstání

Akce se nám strašně líbí a věřím, že to tak mají i fanoušci. Vždycky se těšíme a trénujeme dopředu, abychom tu i něco předvedli.

Minulý rok ovládlo zápas domácí Rozstání a Tygři tak měli svému soupeři co vracet. Do utkání opět vyrukovali se zajímavou sestavou. V ní mimo jiné figurovali Michal Bulíř s Jaroslavem Vlachem, kteří se již řadí mezi ostřílené účastníky exhibice. Na hřišti se objevili i zástupci realizačního týmu, konkrétně hlavní trenér Filip Pešán a kouč hráčského rozvoje Petr Jelínek. Hokejovou družinu doplnili ještě Bulířův bratr Tomáš Bulíř a bývalý fotbalista Václav Koloušek.

Soupisku poté zkompletovali tygří mladíci z „áčka“ i juniorky. Do brány se tentokrát postavil Petr Kváča, jenž zůstal svému postu věrný i na trávníku. „Cpu se do brány i na fotbale, protože si s míčem moc nerozumím. Oproti hokeji je to trochu jiné na odhad, protože míče létají z větší dálky,“ svěřil se liberecký gólman.

I přes pohledný fotbal s šancemi na obou stranách se několik stovek diváků nedočkalo velkého počtu branek. Zatímco v předchozích letech se exhibice nesly ve znamení přestřelek, tentokrát padly góly pouze dva. Již v úvodu otevřel skóre Michal Bulíř, jenže Rozstání srovnalo ještě v první půli. Následně už trefa ze hry nepadla.

Foto z www.hcbilitygri.cz

Dramatickou koncovku vyšperkoval penaltový rozstřel, v němž byli střelci velmi efektivní. Z vítězství se ale nakonec radovali Liberečtí, když rozhodující penaltu proměnil Daniel Král, jenž výjimečně nastoupil v poli. „Bylo příjemné takhle rozhodnout. V hokeji se mi tohle nepoštěstí, protože chytám,“ svěřil se s úsměvem mladý brankář.

Tradiční fotbalová akce opět přilákala velký počet fanoušků, kteří exhibici dodali tu správnou diváckou kulisu a po utkání si užili i autogramiádu kompletního „A“ týmu Liberce. „Ještě s kluky netrénuji, protože se připravuji v Praze, takže bylo fajn se s nimi vidět a zahrát si fotbálek. Diváci vytvořili skvělou atmosféru, já jsem si akci užil,“ pochvaluje si Kváča na závěr.

www.hcbilitygri.cz