Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Hokejoví Tygři si spravili chuť a vyhráli fotbalovou exhibici v Hrádku. Tamní „B“ tým přestříleli  6:2

20. 06. 2021 | 22:00

V neděli, hned druhý den po exhibici v Rozstání čekal tygří smečku další fotbalový zápas. V sobotu se tentokrát představili v nedalekém Hrádku a tamní „B“ tým přestříleli vysoko 6:2.

tygriHradek
Foto: www.hcbilitygri.cz

V neúprosných letních teplotách měli Tygři na programu v uplynulých dvou dnech fotbalové zpestření letní přípravy. V pátek se představili na tradiční exhibici v Rozstání, v sobotu se následně utkali s fotbalovým „B“ mužstvem Hrádku nad Nisou, který pořádal Fotbalové slavnosti na oslavu 111 let od založení klubu.

Šelmy chtěly napravit své páteční zaváhání a na svého dalšího soupeře jak se patří vlétly. Skóre tak brzy otevřel Jan Štibingr po pěkné kombinaci, načež chyby v rozehrávce domácích využil Marek Zachar. Na 3:0 pro Liberec poté zvýšil Jaroslav Vlach, jenž jakožto kapitán celé mužstvo na hřišti dirigoval. „Jarda je pan fotbalista. Je to náš fotbalový lídr, který navíc i skládá sestavu,“ řekl na jeho adresu Jan Štibingr.

Před koncem první půle se první trefy dočkali i fotbalisté Hrádku, jenže Tygři si ještě před hvizdem vzali tříbrankové vedení zpět.

Zatímco úvodních pětatřicet minut patřilo jednoznačně našemu mužstvu, v druhé polovině měli herně navrch Hrádečtí. Gólově se ale prosadili hokejisté, když Jan Štibingr krásně trefil z první míč ve vzduchu a zaznamenal svou druhou branku v utkání. Protivník ještě poté snížil a jako poslední se prosadil Sebastian Čederle, jenž upravil skóre na konečných 6:2 pro Tygry. V následných penaltách pak byli šťastnější hráči Hrádku. „Bylo to o něco těžší než proti Rozstání, protože bylo větší horko. Tentokrát nám to tam ale napadalo, takže jsme spokojeni,“ okomentoval týmový výkon dvojnásobný střelec Štibingr.

I přes vysoké teploty si akci užili jak příchozí diváci, tak i samotní hráči. To potvrdil i mládežnický kouč Tygrů, Robert Soukup, jenž hájil libereckou bránu: „Bylo to fajn. Jsem rád, že jsem se zase viděl s chlapy z „A“ týmu, což je vždycky zážitek i pro nás trenéry. Věřím, že jsme fanoušky potěšili a budeme se těšit na nějakou další exhibici.“

FK Slovan Hrádek n. Nisou 1910 - Bílí Tygři Liberec 2:6 (penalty 4:2)

Sestava Bílých Tygrů: Soukup - Rychlovský, Najman, Kunst, Pavelka, Špaček, Štibingr, Dlouhý, Čederle, Zachar, Šír, Zachar, Láska, Aubrecht, Jelínek, Vlach. Góly Liberce: 2x Štibingr, Zachar, Vlach, Čederle.

www.hcbilitygri.cz