Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Hrachovina: Nesmíme být nenažraní, Pardubice hrají o život

27. 11. 2019 | 10:11

Pátý start proměnil v pátou výhru. Dominik Hrachovina po svém příchodu pod Ještěd i nadále září. Nová brankářská jednička Severočechů pomohla svému týmu 17 úspěšnými zásahy k vítězství nad Pardubicemi 3:2 po samostatných nájezdech. I s jeho přispěním tak Bílí Tygři natáhli vítěznou šňůru již na osm utkání.

ho19puHrach1
Foto: www.hcbilitygri.cz

"Bylo to hodně těžké utkání. Chtěli jsme samozřejmě tři body, ale nesmíme být nenažraní, takže jsme rádi i za dva. Těší nás, že jsme prodloužili vítěznou sérii a snad nám to vydrží co nejdéle," řekl po utkání novinářům Hrachovina.

Pohled na tabulku před zápasem pasoval do role jasného favorita domácí Liberec. Bílí Tygři sice měli v utkání velkou střeleckou převahu, dvakrát ale museli dotahovat náskok Dynama. "Připravovali jsme se jako na každý zápas. Pardubice jsou sice poslední, ale hrají jako o život. Pro ně je každý zápas životní, hrají o bytí a nebytí. Nemohou si moc dovolit ztrácet body, protože strašák přímého sestupu je obrovský. Jeden bod je pro ně určitě povzbuzením, i když chtěli asi samozřejmě víc," uvedl Hrachovina, který na MS v roce 2018 plnil roli brankářské trojky národního týmu.

Severočeši byli blízko rozhodnutí už v prodloužení, kdy na dlouhou dobu zamknuli hosty v obranném pásmu a nepůjčili jim kotouč. "V tom nastavení jsem tam byl jako divák, soupeř se ani nedostal k nám do pásma. Jen mi ještě mohl někdo přinést colu nebo popcorn. Je to ale práce jako každá jiná. Postál jsem si v brance pět minut navíc a pak se šlo nájezdy," prohlásil s nadsázkou Hrachovina.

S přípravou na pardubické nájezdníky si hlavu nelámal. "Nijak zvlášť jsem se na hráče soupeře nepřipravoval. Jsem v extralize nový, takže ty hráče příliš neznám. Na druhou stranu jsem nový i já pro ně, takže to bylo padesát na padesát. Jen jsem prohodil pár slov s trenérem gólmanů Láskou a šel jsem na to. Těší mě, že jsem žádný nájezd nepustil a trochu napravil ten první gól, kdy mě Beran překonal z brejku," pochvaloval si majitel dvou titulů ve finské lize s Tapparou Tampere.

Foto: www.hcbilitygri.cz

Další utkání čeká Bílé Tygry už ve čtvrtek, kdy opět na svém ledě vyzvou v repríze semifinále minulé sezony Kometu Brno. Pro brněnského rodáka Hrachovinu ale zápas ničím výjimečný nebude.

"Pocházím sice z Brna, ale nijak speciální nebo ničím zvláštní pro mě zápas není. Vlastně nikdy jsem za Kometu nehrál, i když jsem tam vyrostl. Možná to pro mě bude zajímavější, až budeme hrát u nich," přemítal nahlas pětadvacetiletý brankář.

"Čeká nás ale hodně kvalitní soupeř a znovu to nebude nic lehkého. Brno v poslední době dost prohrávalo, došlo tam i k výměně trenéra. Určitě nám budou chtít sebrat body, ale já věřím, že všechny zůstanou u nás doma," dodal závěrem Hrachovina.

čtk