Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Hybš bod se Slavií bral, Liberec ale podle něj měl i na víc

05. 05. 2019 | 6:22

Obránce Matěj Hybš při největší šanci zápasu vykopl míč z brankové čáry a výrazně přispěl Liberci k bezbrankové remíze s vedoucí Slavií. Šestadvacetiletý fotbalista byl však přesvědčený, že Slovan měl proti favoritovi v prvním kole nadstavby o titul na víc.

Foto z www.slovanliberec.cz

Liberec navázal na březnovou remízu 1:1 z Edenu a potvrdil, že proti Slavii se mu daří. S Pražany bodoval popáté z posledních šesti ligových duelů. "Na některé soupeře se hraje líp. Tak to má i Slavie a určitě nebyli nadšení, že hned na startu nadstavby jedou do Liberce," řekl Hybš.

"Myslím, že jsme se trošku víc báli, než bylo zdrávo. Málo jsme drželi balon, protože terén, i když pršelo, tak byl dobře připravený," řekl Hybš novinářům. "Bod bereme, statistiky budou ve prospěch Slavie. Ale maximum to není, protože náznaky byly, ale nevyřešili jsme finální fázi," dodal.

Hybš se pod bezbrankovou remízu podepsal v 50. minutě, kdy se po přímém kopu míč odrazil k Olayinkovi a domácí obránce odvracel míč na brankové čáře. "Byl tam závar a já se snažil vyplnit prostor, který nebyl ještě vyplněný. To, že mě trefil, bylo štěstí," uvedl.

Liberec navázal na březnovou remízu 1:1 z Edenu a potvrdil, že proti Slavii se mu daří. S Pražany bodoval popáté z posledních šesti ligových duelů. "Na některé soupeře se hraje líp. Tak to má i Slavie a určitě nebyli nadšení, že hned na startu nadstavby jedou do Liberce," řekl Hybš.

"Asi jim nevoní naše hra a byl to pro ně nejhorší možný začátek. A myslím, že to bylo i trošku znát, že nebyli tak jistí v kombinaci, co hrajou normálně. Samozřejmě bychom byli rádi, kdybychom je obrali o všechny body, ale bod dneska bereme," prohlásil Hybš.

Podle Krále nemá Slavia po ztrátě v Liberci důvod k panice
 
Fotbalisté Slavie sice v úvodním utkání nadstavbové části první ligy jen remizovali bez branek v Liberci a jejich náskok v čele tabulky se může v případě výhry Plzně snížit na pouhé dva body, záložník Alex Král ale nepropadá panice. Věří, že červenobílí zvládnou přímý souboj o titul s Viktorií, který je čeká doma v Edenu v příštím kole.

Foto z www.slovanliberec.cz"Komplikace to je, určitě to pro nás není příjemné, že jsme tu dnes nevyhráli. Ztratili jsme body. Ale i když Plzeň zítra vyhraje, pořád máme určitý náskok," řekl novinářům Král. "Určitě by bylo lepší, kdybychom dnes vyhráli, ale že bychom měli mít nějakou paniku, to ne. Pořád náskok máme. Nezneklidňuje nás to. Ve hře je ještě dost bodů," dodal.

Připustil, že Slavii se proti Liberci nehrálo dobře. "Hlavně první poločas, kdy měli ještě hodně sil, nás napadali hodně vysoko. Neměli jsme čas. Postupem utkání ale ztráceli síly a my jsme tak měli více prostoru. Škoda, že jsme to tam nedotlačili," litoval Král.

"Druhý poločas jsme je zamkli na jejich půlce. Ačkoliv jsme drželi míč, tak šancí tolik nebylo, ale pár závarů ano. Liberec byl v bránění hodně aktivní. Chytali se s námi, nedokázali jsme najít skulinu. Když jsme ji našli, tak jsme to neproměnili," konstatoval dvacetiletý defenzivní záložník.

V druhém kole nadstavby čeká Slavii zřejmě klíčový zápas o titul proti Plzni. "Myslím, že máme velkou výhodu v tom, že hrajeme doma. Přijde hodně lidí, doma máme obrovskou sílu a doufám, že to potvrdíme," doplnil Král.

Načítám...
Napiš komentář