Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonec hostí v neděli na Střelnici Opavu, všichni permanentkáři mohou na zápas přijít!

26. 09. 2020 | 14:59

V 5. kole FORTUNA:LIGY přivítáme na domácím stadionu fotbalisty SFC Opavy. Na utkání mohou přijít majitelé permanentek, v prodeji budou i zbylá místa na tribuny A i B.

fotbal jablonec branař -teplice5
Foto: Artur Irma

Dalším domácím soupeřem jabloneckých fotbalistů je tým Opavy. Slezský fotbalový klub loni skončil v nedohraném ligovém ročníku, kdy nikdo nesestupoval, na patnácté příčce. Letos by se chtěl tým trenéra Radoslava Kováče podobnému umístění obloukem vyhnout. „Nechceme se rvát do posledního kola o záchranu. Chceme si získat respekt u fanoušků a bavit je fotbalem. Já věřím, že s tímto týmem, který je neskutečně pracovitý, na to máme,“ chválí své hráče opavský kouč.

Ve slezském klubu došlo v létě k obměně stávajícího kádru, odešlo hned pět fotbalistů. Žlutomodří ale zároveň prodloužili kontrakt s Texlem a přivedli Holíka z Dukly, polského záložníka Pikulu, kamerunského stopera Didibu a do A-týmu zařadili další mladíky z vlastní líhně.

Opavští po čtyřech odehraných kolech nového ročníku FORTUNA:LIGY stále čekají na první výhru, v dosud odehraných zápasech prohráli v Plzni (1:3), doma s Karvinou (1:2), remizovali v Příbrami (1:1) a naposledy doma brali bod po bezbrankové remíze s Českými Budějovicemi. Především domácí ztráty jsou pro tým trenéra Kováče hodně bolestivé. „Každý bod se počítá, nicméně ze dvou domácích zápasů jsme vytěžili pouze jeden bod, což je strašně málo. Hlavně doma musíme zápasy zvládat, jinak se dostaneme do problémů,“ má jasno trenér Kováč.

Jablonec po vyřazení z předkola Evropské ligy musel v pondělí zkousnout první porážku i na ligové scéně, na půdě Mladé Boleslavi prohrál 0:2. „Do zápasu jdeme s tím, že ho chceme vyhrát. Nepovedl se nám výsledkově zápas v Mladé Boleslavi, kde jsme prohráli 2:0, takže teď se budeme snažit to napravit. Čeká nás těžké utkání, protože Opava hrála dobře v Plzni a prohrála až v závěru, také uhrála remízu v Příbrami. Venku je Opava nepříjemná, mají tam šikovné hráče, to je umocněné Zavadilem, který řídí hru. Věřím tomu, že se hráči nabudí a zápas zvítězíme. Jedeme pak na Spartu a chtěli bychom se udržet v tabulce v popředí,“ říká k nedělnímu duelu trenér Jablonce Petr Rada.

Oba dnešní soupeři mají vzácně vyrovnanou historii vzájemných zápasů, z dosud odehraných dvaceti duelů devět vyhrál Jablonec, osm Opava a pouze třikrát se zrodila remíza. V loňské sezoně jsme v lize Slezany dvakrát porazili, doma i venku 2:1 a v třetím pohárovém souboji jsme si odvezli postup v MOL Cupu po prodloužení a výhře 2:0.

Utkání začíná v neděli 27. září od 15:30 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Hrubeš - Blažej, Hock

Delegát: Tasch, Poklop

Důležité informace pro návštěvníky nedělního zápasu na stadionu Střelnice

Nový ministr zdravotnictví Roman Prymula na středeční tiskové konferenci oznámil, že se venkovní sportovní akce omezí na počet maximálně 2000 lidí v případě, že bude stadion opět rozdělen do více sektorů. To splňujeme a v neděli můžete přijít na fotbal!

Aktuální opatření bude trvat zatím 2 týdny. Pro majitele permanentek na sezónu 2020/2021 to znamená, že mohou v neděli na Opavu přijít standardním způsobem do svých sektorů. Je však stále nutné dodržovat rozestupy, obsazovat každé druhé sedadlo a vynechat jednu řadu volnou! Doporučujeme také přijít na utkání s ochranným prostředkem dýchacích cest - rouška, šátek či jiná adekvátní náhrada.

Na zbylá místa z kapacity na tribuně A a B budou v prodeji vstupenky online a v den zápasu. Na tribunu C - JIH se vstupenky prodávat nebudou! VSTUP 5 + POKLADA 7 BUDOU UZAVŘENY! 

Režim vstupů na tribunu A a B bude stejný jako v předchozích zápasech. 

Fanoušci hostů z Opavy mají k dispozici 30 vstupenek do sektoru hostů - prodej vstupenek bude před utkáním na pokladně číslo 6 u vstupu číslo 4 (viz. plánek níže).

DŮLEŽITÉ ZMĚNY PŘI NÁVŠTĚVĚ STŘELNICE

- připravili jsme nové označení vstupů na stadion Střelnice. Jejich označení najdete v přiloženém plánku upravených vstupů. Po kliknutí na obrázek zobrazíte jeho plnou velikost.

- využijte, prosím, určených vstupů na stadion podle vstupenky či permanentky, abychom splnili podmínky pro zvýšení návštěvnosti na Střelnici. Obsazujte vždy sedačky vždy s vynecháním jedné volné řady a pokud možno, nezdržujte se ve větších skupinách. Dbejte na řádnou hygienu a při vstupu na tribuny použijte dezinfekci na ruce.

MAPA VSTUPŮ NA STADION STŘELNICEMapa www.fkjablonec.cz