Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonec míří k důležitému zápasu do Teplic. Oběma klubům půjde o hodně

07. 06. 2020 | 8:01

8. ligové kolo zavádí jablonecké fotbalisty na pažit dvanáctých Teplic. Oběma klubům půjde tři kola před koncem základní části o hodně.

fotbal jablonec sykora grygar
Foto: www.fkjablonec.cz

Liga se kvapem blíží do svého finiše, už na konci příštího víkendu se týmy v tabulce rozdělí na tři části a začne nadstavba. Ze základní části FORTUNA:LIGY zbývají odehrát pouhá tři kola a náš nejbližší soupeř z Teplic už má jen teoretickou šanci dostat se na desátou příčku, která by pro něj znamenala boj o Evropské poháry. Místo toho nejspíše „skláře“ čeká účast ve skupině o udržení. Aktuálně dvanáctá příčka se ziskem 28 bodů je v lázeňském městě zklamáním. „Naším úkolem bylo hrát střední skupinu, chybí nám především body ze zápasů s Karvinou a Opavou,“ připomíná bolestivé ztráty teplický kouč Stanislav Hejkal. Lodivoda žlutomodrých trápí v současné době kromě postavení v tabulce i zdravotní stav kabiny. „Zraněných máme hodně, lepíme to, jak můžeme. Potřebujeme uzdravit naší levou stranu, abychom byli konkurenceschopní. V neděli nás čeká těžký zápas s Jabloncem, který musíme zvládnout. Chceme se dát psychicky do pohody a vytvořit si co nejlepší pozici před nadstavbou. Musíme bojovat o to, aby Teplice zakončily sezonu s co největší důstojností,“ pokračuje Hejkal.

Také našemu Jablonci půjde v neděli na Stínadlech o hodně. Po prohraném úterním derby se náš tým propadl na čtvrtou pozici za Liberec a další pronásledovatelé v podobě Sparty a Slovácka už za námi číhají jen s dvoubodovým mankem. I proto musí Radův tým přistoupit k zápasu se vší odpovědností a přivést domů na Střelnici ligové body. „Zápas s Libercem jsme nezvládli, což je pro nás hodně nepříjemné v této situaci. Je to nepříjemné, 24 kol se tady o něco lopotíme, pak přijde vynucená pauza, pro všechny stejná. Vyhrajeme pak se Zlínem, kdy jsme to zvládli o deseti. Místo toho, aby nás to nakoplo, tak jedeme na Slavii, i když za nějakých okolností, tak stejně bychom neměli pět gólů dostat. Pak tu bylo derby bez diváků, chyběla větší agresivita, větší nasazení a větší vůle po vítězství. Máme teď tři zápasy do konce základní části a potřebujeme bodovat. Hráči to ale budou mít těžké a zbytečně si to komplikujeme,“ říká před nedělním zápasem Petr Rada.

Náš tým na Stínadlech neprohrál poslední dvě ligové sezony. Podzimní vzájemný duel na Střelnici jsme zvládli k naší spokojenosti po výhře 4:1. Vzájemná bilance obou klubů hovoří mírně ve prospěch jabloneckých fotbalistů, ti se z vítězství radovali celkem 16x, 18x neměly duely vítěze a 13x byly úspěšnější Teplice.

Utkání začíná v neděli 7. června od 17 hodin v AGC Aréně Na Stínadlech v Teplicích

Rozhodčí: Ginzel - Novák, Váňa.

Delegát: Neuberg, Ulrich.

www.fkjablonec.cz