Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonec míří v posledním výjezdu sezony na půdu Českých Budějovic

19. 05. 2024 | 5:42

Poslední venkovní výjezd v letošní sezoně FORTUNA:LIGY se uskuteční na hřišti jihočeského Dynama. České Budějovice dál bojují o svou prvoligovou příslušnost pro příští ligový ročník.

čb
Foto: www.fkjablonec.cz

Poslední dvě kola zbývá odehrát z nadstavbové části letošní sezony FORTUNA:LIGY. Ve skupině o záchranu přituhuje, Jablonec i Bohemians už mají prvoligovou jistotu, Pardubicím schází k definitivě zisk posledního bodu.

Nejvíce ohrožená ale zůstává trojice Zlín, České Budějovice a Karviná. Poslední tým tabulky napřímo sestupuje, další dva budou hrát baráž s celky z druhé ligy. Náš nedělní protivník z jihu Čech drží prozatím barážovou pozici. Aktuálně má na poslední Zlín jednobodový náskok.

České Budějovice začaly nadstavbu vítězstvím 2:1 v nastavení proti Bohemians, pak sice padly gólem v závěru utkání v poměru 2:3 na pažitu Pardubic, ve čtvrtečním kole Jihočeši v přímém souboji s posledním Zlínem urvali důležitý bod po remíze 1:1. I proto zůstává trenér Jiří Lerch nadále optimistický i před nedělním duelem s Jabloncem. „Doma jsme silní, věříme si tam. Věřím, že domácí zápas s Jabloncem zvládneme, rozhodovat se ale bude až v tom posledním kole. Musíme si to uhrát sami. Máme to ve svých rukou. Teď se musíme koncentrovat na Jablonec a v dalším týdnu se připravit na Karvinou,“ říká jihočeský lodivod.

Jablonec ve čtvrtek stvrdil domácí výhrou 3:0 nad Pardubicemi prvoligovou příslušnost. Ve Finále FORTUNA:LIGY dosud neprohrál, tříbodově zvládl domácí zápasy s Karvinou (3:2) a Pardubicemi (3:0), mezitím přivezl bod za remízu 1:1 z vršovického Ďolíčku.

Oba týmy na sebe v ligové soutěži narazí už ve 45. zápase. Dosavadní bilance je mírně nakloněná na stranu Jablonce, který 20x zvítězil, 9x se body dělily a 15x brali tři body Jihočeši. V základní části letošní sezony jsme nejdříve Dynamu podlehli na Střeleckém ostrově 1:2, v jarní odvetě však na Střelnici vyhráli v přestřelce 5:2.

Kdo bude úspěšnější v neděli navečer v kraji rybníků?

Utkání začíná v neděli 19. května od 17 hodin na Střeleckém ostrově v Českých Budějovicích

www.fkjablonec.cz