Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonec na startu nové sezony trápí stále se rozrůstající marodka, v neděli hraje doma s Opavou

10. 08. 2019 | 16:18

Jablonecké fotbalisty čekají v dalším programu FORTUNA:LIGY dva domácí zápasy v řadě. Prvním z nich bude v neděli Slezský fotbalový klub z Opavy, proti kterému se Severočechům loni příliš nevedlo.

foopava
Foto z www.fkjablonec.cz

Opavský klub v loňské sezoně coby nováček obstál, když obsadil třináctou pozici. V novém ligovém ročníku ale bude muset potvrdit nepsané pravidlo, že druhá sezona bývá někdy pro nováčka ještě obtížnější. „Těžká sezona to rozhodně bude, ale my jsme nastaveni tak, abychom se s tím dokázali poprat,“ říká sportovní ředitel opavského klubu Alois Grussmann. Opava loni strádala, neboť část sezony musela hrát kvůli stadionu ve vyhnanství v Brně. Teď už ale bude mít prostředí a věrné fanoušky ve svých zádech a na jejich podporu i letos hodně spoléhá.

Kádr Slezanů doznal změn, přišli totiž o svého hrotového útočníka Smolu, obránce Radiće i středopolaře Janetzkého. Naopak na hostování získali talentovaného 19letého Šulce z Plzně, z Liberce krajního beka Knejzlíka, posilou by se měl stát i záložník Mondek či útočník Dedič. S doplněním svého kádru byl tak opavský kouč Ivan Kopecký spokojený. „Doplnili jsme o hráče potřebné typologie na postech, kde to bylo nutné. Mondek půjde na kraj zálohy, Šulc bude tvořit hru v záloze, Dedić by měl nahradit v útoku vysokého Smolu,“ přibližuje trenér pozice, na které s kým počítá. „Měli bychom udělat vše, abychom se vyhnuli nepříjemné baráži. Naši kluci mají charakter a cítí to stejně,“ vyřkl konkrétní cíle pro umístění jejich lodivod Ivan Kopecký.

Opavskému celku se povedl vstup do nového soutěžního ročníku. V úvodním zápase vydoloval cenou výhru na půdě nováčka v Budějovicích, stejným jednobrankovým skore doma udolal i Příbram. O svou neporazitelnost přišel až v zápase v Mladé Boleslavi, kde sice prohrál 1:4, ale i tam zanechal dobrý dojem. O týden později museli Slezané zkousnout druhou porážku, navíc v domácím prostředí ve vyhecovaném derby s Ostravou, které podlehli 0:2. „Byli jsme zklamaní, protože jsme cítili, že jsme měli bodovat. Z chyb které jsme nadělali, se musíme poučit a jet dál,“ velí před zápasem v Jablonci opavský trenér Kopecký.

Jablonec trápí na startu nové sezony stále se rozrůstající marodka. Ke zraněným Štěpánkovi, Kubistovi, Curikovi, přibyli navíc Acosta, Pleštil, Holík a Kratochvíl a po zápase v Budějovicích k naší smůle i stoper Břečka. Jabloneckému kouči Petru Radovi tak přibývají i před nedělním utkáním s Opavou vrásky na čele. „Bude to pro nás hodně těžký zápas, poslední dvě utkání jsme s Opavou nevyhráli. V (jejich azylu) Brně jsme s nimi prohráli 0:2, doma jsme remizovali 2:2, když jsme dostali gól asi v 85. minutě. Opava v obou zápasech hrála velice dobře. Teď na úvod ligy vyhrála v Budějovicích, pak zvítězila doma a měla šest bodů. Naposledy s Ostravou sice prohrála, ale bylo to velmi vyrovnané utkání. Uvidíme, jak to bude vypadat ze zraněnými hráči, jestli se marodka vyprázdní. Zatím musíme čekat, ještě zítra máme trénink,” říká trenér Jablonce Petr Rada.

Na vzájemné zápasy s Opavou nemáme z loňského roku v Jablonci příliš dobré vzpomínky. Prohráli jsme s ní loni v brněnském exilu 0:2 a na Střelnici se pak v jarní odvetě zrodila remíza 2:2. I pohled do historických statistik je vzácně vyrovnaný, z osmnácti sehraných zápasů sedm vyhrál Jablonec, osm Opava a tři duely skončily remízou. Komu se bude dařit nyní?

Utkání začíná v neděli 11. srpna od 16:30 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

www.fkjablonec.cz