Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonec o devíti, s dvěma vyloučenými hráči, vyválčil na hřišti Bohemians výhru 1:2!

05. 12. 2021 | 17:15

Na třetí výhru v sezoně dosáhli naši fotbalisté na hřišti Bohemians! V Ďolíčku vedli o poločase už o dvě branky, ale v druhé půli byli dva naši hráči vyloučeni, přesto utkání dotáhli do vítězného konce.

jablonec malinsky kovarik
Foto: www.fkjablonec.cz

Oproti poslednímu utkání s Mladou Boleslaví došlo v jablonecké sestavě ke změnám. Trenéru Radovi chyběli vykartovaný Kubista a hrát nemohl kvůli dohodě klubů i Vaníček. V útoku dostal tentokrát přednost před Doležalem Kubista a na levém obránci nastoupil místo Kroba Surzyn.

V úvodu neprošel v domácím vápně útočník Čvančara přes kapitána Jindříška, vzápětí vyzkoušel pozornost domácího gólmana Lé Gianga u tyče Holík. Náš tlak přinesl vedoucí branku v osmé minutě, Malínský na pravé straně hřiště uviděl v náběhu před vápnem Čvančaru, ten dostal ideální balon a z první parádní ranou k tyči poslal Jablonec v Ďolíčku do vedení – 0:1!

Další zajímavé akce přišly až s půlhodinou hrací doby, nejdříve napřáhl před naším vápnem Nový, ale trefil jen kapitána Hübschmana. Prakticky z protiútoku táhl jablonecký brejk autor naší vedoucí branky Čvančara, jenže v rozhodující moment si míč až příliš předkopl a toho se zmocnil brankář Pražanů. Na opačné straně hřiště vylekal zřejmě nepovedeným centrem Fulnek našeho brankáře, který musel míč mířící pod břevno vytěsnit na roh. Těsně před odchodem do kabin předvedl drzí průnik před domácím vápnem Holík, míč se odrazit ke Kratochvílovi, jenž dloubákem přes obránce našel zabíhajícího Housku, praporek pomezního zůstal v klidu a Houska ač z úhlu prostřelil Lé Gianga na 0:2!

Domácí reagovali na nepříznivý vývoj hned dvojím poločasovým střídáním. Ve 46. minutě domácí po rohovém kopu dotlačili míč do sítě, ale z branky se radovali předčasně. VAR totiž před dosažením branky odhalil zahrání rukou domácího hráče a gól neuznal!

Pak měl dost prostoru na levé straně sprintující Čvančara, míč si navedl z úhlu až před brankáře, ale Lé Giang jeho zakončení stačil vyrazit! Na druhé straně domácí rychle rozehráli standardní situaci, Hronek zkoušel křížnou střelu, na kterou naštěstí těsně nedosáhl Puškáč. V 60. minutě připravil Pilař dobrou palebnou pozici pro vysunutého Surzyna, jenže ten nebyl v zakončení vůbec přesný.

V 63. minutě trefil Malínský ve snaze hrát balon protihráče na půlce a viděl druhou žlutou kartu v zápase a musel po červené do sprch. Za další čtyři minuty nepustil Pilař do zakončení domácího Köstla, jenže pak viděl zřejmě na slovní doprovod druhou žlutou kartu a i on byl vyloučen! Jablonec tak čekala peprná více než dvacetiminutovka v dvojitém oslabení!

Domácí měli šanci, když Květ pálil těsně vedle jablonecké tyče. Náš tým už se v devíti soustředil pouze na defenzívu. V 82. minutě pomohla jabloneckému brankáři Hanušovi tyč! V 84. minutě Nového centr od rohového praporku ale už přetavili Klokani zásluhou neobsazeného Hronka ve snížení na 1:2.

Ďolíček byl na nohou a tlak doslova drtivý. Jablonec odolal i ve čtyřminutovém nastavení a nakonec si domů důležitou výhru odvezl!

www.fkjablonec.cz

Bohemians Praha 1905 - FK Jablonec 1:2 (0:2)

Branky: 84. Hronek - 8. Čvančara, 45.+1 Houska. Rozhodčí: Szikszay - Mokrusch, Arnošt - Franěk (video). ŽK: Nový, Le Giang, Květ - Malínský, Pilař. ČK: 64. Malínský, 68. Pilař. Diváci: 1000 (omezený počet).

čtk