Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonec prodloužil do konce června 2020 smlouvu s trenérem Petrem Radou

20. 06. 2019 | 14:40

Fotbalisty prvoligového Jablonce i nadále povede trenér Petr Rada. Severočeský klub s šedesátiletým koučem, který má za sebou i působení u české reprezentace, prodloužil smlouvu do konce června 2020. Vedení o tom informovalo na sociálních sítích.

fotbal rada TvLKjablonec-rennes2
Foto: Artur Irma

Rada přišel do Jablonce loni v lednu, kdy nahradil Zdeňka Kluckého. Severočeský celek, který už zkušený kouč vedl v letech 2003 až 2007, pod jeho vedením v uplynulé sezoně obsadil čtvrté místo a zajistil si účast ve druhém předkole Evropské ligy. V něm narazí na Pjunik Jerevan, nebo Škupi Skopje.

V Evropské lize se Jablonec představil také v uplynulém ročníku a v základní skupině s Dynamem Kyjev, Rennes a Astanou obsadil s pěti body poslední čtvrté místo.

Rada kromě Jablonce působil jako trenér také ve Slavii, v Plzni, Teplicích, Liberci, Jihlavě, Příbrami nebo ve Spartě. Od července 2008 do dubna 2009 vedl také českou reprezentaci. Původní smlouva měla bývalému československému reprezentantovi na severu Čech vypršet příští týden.

čtk