Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonec se v pondělní dohrávce 17. kola fotbalové ligy představí na hřišti Slovácka

25. 11. 2019 | 5:55

Poslední čtyři kola čekají fotbalovou FORTUNA:LIGU po reprezentační pauze. Jablonec se do konce kalendářního roku z toho třikrát představí na hřišti soupeřů, poprvé v pondělí na pažitu Slovácka.

fotbal jablonec-brankař
Foto: Artur Irma

Tým z Uherského Hradiště zažívá veleúspěšný podzim. V první polovině základní části nasbírali jeho fotbalisté nejvíce bodů ve své prvoligové historii a jen vinou horšího skóre vypadlo před reprezentační pauzou z elitní šestky. Slovácko má na kontě stejně jako například Sparta 25 bodů a na čtvrtý Jablonec ztrácí ze sedmé pozice pouhé tři body. „První polovinu soutěže jsme odehráli dobře, ale je potřeba zvládnout i tu druhou, pak teprve můžeme hodnotit. Musíme na to vydařené období navázat, jinak by to pozitivní šlo do ztracena,“ nepropadá současné euforii klubový ředitel Slovácka Petr Pojezdný.

Za úspěšným tažením našeho soupeře stojí 45letý kouč Martin Svědík, který se týmu chopil před rokem po odvolaném Michalu Kordulovi a vytáhl ho do konce soutěže na dvanáctou příčku. Letos už Slovácko vzbuzuje pozornost, oproti jiným ročníkům totiž vozí nečekaně bodů i ze hřišť protivníků. A ne jen tak ledajakých, jejich fotbalisté šokovali výhrou na Spartě či v Plzni, zvládli i vypjaté derby se Zlínem a protože doma prohráli jen jednou s Českými Budějovicemi, užívají si sedmou příčku, když bodově mají stejně jako Spartou a Baník. Postavení Slovácka mohlo být před reprezentační pauzou ještě lepší, ale Svědíkův tým prohrál venkovní zápas s Českými Budějovicemi 0:2 a zastavil tak úspěšnou sérii bez porážky na čísle šest. „Na jihu Čech rozhodly o naší porážce standardní situace, v kterých byli domácí důraznější. My jsme byli lepší, ale ve finální fázi jsme byli sterilní,“ hodnotil poslední duel trenér Svědík.

Jablonecký kouč Petr Rada bude muset tentokrát na hřišti soupeře sáhnout do své oblíbené sestavy. K dispozici totiž nebude mít hned dva vykartované borce. Pro čtyři žluté karty nesmí nastoupit obránce Krob a záložník Jovović. Ze stejného důvodu bude na straně domácích chybět i obránce Hofmann. „Problémy s kartami jsou legitimní, tam se není za co schovávat. Věřím, že se rozhodneme pro správnou sestavu. Se Slováckem to bude těžké utkání. Domácí na nás budou přichystaní, protože tady prohráli větším rozdílem, i když tady hráli dobře. Zápas se prakticky rozhodl v posledních pěti minutách. A neodpovídalo to tomu, aby to bylo 6:0. Jedeme tam s respektem, Slovácko je nahoře jako my, je tam malý bodový bodový rozdíl. Všechno tam funguje, kádr se stabilizoval a změn nemají moc a netočí sestavu. Na Slovácku se hraje vždycky nepříjemně, je tam dobrá atmosféra, diváci pomáhají,“ říká před pondělním duelem trenér Jablonce Petr Rada.

Slovácko má za úvodní podzimní duel Jablonci co oplácet. Hosté si totiž na konci července ze Střelnice odvezli potupného kanára 6:0, který se rodil až pětigólovou smrští v poslední dvacetiminutovce zápasu. Kapitán Slovácka Vlastimil Daníček má ještě letní výbuch z Jablonce v živé paměti. „Sami jsme si to tam pokazili tím závěrem, v kterém jsme si nechali dát tolik gólů. I teď nás čeká hodně těžké utkání. Jablonec to má skvěle poskládané, ale my budeme chtít hrát naší hru, předvádět aktivní běhavý fotbal a využít domácí prostředí,“ plánuje záložník Slovácka.

Oba týmy se ve vzájemných ligových zápasech utkaly celkem už 35x, z výhry se 16x radovali Severočeši, 12x se body dělily a 7x bral tři body náš moravský soupeř.

Utkání začíná v pondělí 25. listopadu od 18 hodin na Městském stadionu Miroslava Valenty v Uherském Hradišti

Rozhodčí: Orel - Blažej, Vaňkát

Delegát: Beneš, Zavadil

www.fkjablonec.cz