Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonec v posledním testu prohrál v Satalicích i s druholigovou Duklou Praha

09. 01. 2021 | 15:19

Jablonečtí fotbalisté v posledním herním testu před startem jarní části FORTUNA:LIGY podlehli na umělé trávě v pražských Satalicích druholigové Dukle Praha 3:1.

duklaFot1
Foto: www.fkjablonec.cz

Úvod zápasu patřil našemu soupeři, který odskočil dvěma góly v rozmezí dvou minut. Jablonečtí inkasovali hned ve 3. minutě z kopačky syna slavného vícebojaře Šebrleho. Za další dvě minuty chyboval stoper Zelený v rozehrávce a Buchvaldek přesnou střelou ke vzdálenější tyči navýšil vedení aktuálně osmého týmu druholigové soutěže.

Naši hráči se sice po chvíli radovali ze snížení, ale ne na dlouho, protože Kratochvílovu vyraženou střelu usměrnil do sítě v ofsajdu stojící Jovović. Ve 12. minutě byl ve vápně soupeře faulován Kratochvíl, jablonecký záložník si poté sám s nařízenou penaltou i poradil a snížil na 2:1.

Dukla však stále hrozila brejkovými situacemi, Šebrle se šikovně zbavil Holíka, ale jeho tutovku stačil výborně vyrazit brankář Hanuš. Jablonecký brankář se předvedl ve skvělém světle také proti zakončení Buchvaldeka. Jablonec si šance vypracoval zakončení zejména po rohových kopech, ale Doležal i Holík hlavou nemířili mezi tyče. Pražané měli dobrou příležitost po ideálním padajícím balonu za naše stopery, Fabry však zakončil jen nad břevno. Jablonec sice v závěru první půle přitlačil svého protivníka, ale víc než zakončení Pilaře se nevypracoval.

Po změně stran Faleye donutil k zákroku brankáře Hrubého. V 65. minutě vystihl útočník Doležal rozehrávku soupeře, jenže balon poslal Kratochvílovi do zakončení až příliš prudkou přihrávkou. Gólem neskončila ani pěkná kombinační akce našich barev, na jejíž konci byla vtipná narážečka na Roberta Hrubého, který překopl v dobré pozici soupeřovu branku. Zakončení Kratochvíla nůžkami zase posoudil hlavní arbitr jako nebezpečné hraní vysokou nohou.

Trenér Rada prostřídal v 65. minutě další hráče. Tým z Julisky pak dvacet minut před koncem zápasu odskočil na rozdíl dvou branek táhlou střelou Součka ze střední vzdálenosti, na kterou neměl brankář Hrubý nárok – 3:1. Jablonec nepotrestal gólem ani další špatnou rozehru Dukly, Ikaunieks gólmana Radu z blízka neprostřelil. Zakončení Pleštila bylo zase ztečováno na roh. A protože chvíli před koncem dokázal syn našeho trenéra v brance Dukly vytěsnit na brankovou konstrukci i střelu Chramosty, skončila generálka vítězstvím Dukly 3:1.

Náš lodivod Petr Rada poslední přípravný duel hodnotil následovně. „Zarazil mě vstup do zápasu, v kterém jsme dostali úplně zbytečně dva góly. Snížili jsme, Dukla i my jsme měli šance. Dukla začíná až v březnu, hrála první přípravný zápas a hrála proti lize, byla motivovaná. Mrzí nás, že jsme neuhráli lepší výsledek. Hlavně teď potřebujeme dostat do hry zraněné, Schranze a Kubistu. Dobré je, že už je stoprocentně zdráv Kratochvíl. Chceme vyhrávat i přáteláky, ale víme jak to je. Hráči na tom nejsou po kondiční stránce špatně, po těch čtrnácti dnech z toho hráči nevypadnou. Pro mě je důležité, že neproběhla žádná velká obměna kádru a hráči zůstali pohromadě. Nyní už budeme trénovat jednofázově. Trochu nás trápí počasí, nemůžeme být na přírodní trávě, ale pokusíme se dostat do Nymburka na přírodní pažit. Máme týden na to, se připravit se na ligový zápas v Teplicích,“ uvedl po zápase kouč Jablonce.

www.fkjablonec.cz