Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonecká rezerva v přípravě šlape jako hodinky. Porazila německý Bischofswerdaer

25. 07. 2020 | 18:39

Jablonecká rezerva na začátku přípravy šlape jako hodinky. Také ve třetím přípravném duelu si Vodičkova parta připsala vysoké vítězství, tentokrát v zajímavé konfrontaci s čtvrtiligovým německým Bischofswerdaer FV 08.

rezerva
Foto: www.fkjablonec.cz

Jabloneckým sice scházel v zápase produktivní Daníček, přesto se hráči dokázali gólově prosadit. Nejdříve pálila vedle branky letní posila v podobě navrátilce Vošahlíka, o dvě minuty později už ale Haitl napálil odražený balon ze střední vzdálenosti přesně k tyči německého celku a otevřel tak bohatý brankový účet zápasu. Po dvaceti minutách hry získal napadáním míč ghanský útočník Torfiq, obešel i brankáře a z ostrého úhlu přidal druhou domácí branku. Hrálo se v dobrém tempu, domácí ale Němce do nebezpečného zakončení příliš nepouštěli. Ukázkový centr do vápna poslal z pravé strany Haitl, prudkou hlavičku Torfiga ale gólman skvěle vyrazil! Těsně před poločasovou pauzou odmítl navýšit skore opět Torfiq, v záklonu totiž hlavou netrefil odkrytou branku Bischofswerdaeru.

Také druhá půle začala šancemi Jablonce, s Rozkovcovým trestným kopem si poradil gólman, těsně vedle pálil z uctivé vzdálenosti i Helm. Ve 49. minutě Vošahlík poslal skvělý balon podél lajny, vysunutý Haitl pak našel před brankou Torfiqa, který zvýšil na 3:0. V 60. minutě přišlo snížení, to stoper Dočekal příliš neodhadl situaci, hostující Jacob následně svůj nájezd na Mazánka proměnil – 3:1.

O pět minut později se ale na opačné straně prosadil střídající Podzimek, který pohotově vrátil míč do sítě opět na rozdíl tří branek. Domácí měli i další šance, jenže táhlá střela dobře hrajícího Rozkovce i Haitlův pokus skončily těsně vedle německé branky. Vyšla až oku lahodící akce z 78. minuty, Rozkovec ze středu hřiště skvělým balonem vysunul na křídle Vošahlíka a po jeho centru hlavou zkompletoval hattrick útočník Torfiq. Hráči Bischofswerdaeru mohli v závěru ještě kosmeticky upravit vysoké skore, ale trefili jen břevno naší branky.

Trenér Jaroslav Vodička nechtěl po třech vydařených přípravných zápasech výkony příliš přeceňovat. „Určitě nic není skvělé po třech odehraných zápasech, ale kluci pracují, tak jak jsou zvyklí a hrají fotbal, na který se dá dívat. Dnes to bylo z naší strany velice dobré utkání. Soupeř byl kvalitní, hrál takový ten německý důrazný a běhavý fotbal. Byli jsme o stupínek lepší ve fotbalových věcech,“ shrnul zápas, v kterém se představili přihlížejícím divákům i zahraniční akvizice stoper Tahir a útočník Torfiq, který se blýskl hattrickem. „Torfiq udělal strašný pokrok za těch třičtvrtě roku co je u nás. Je ochotný pracovat a přizpůsobil se mužstvu,“ pochválil útočníka kouč Vodička. „Stoper Tahir je tady na zkoušku a jeví se dobře. Má dobrou rozehrávku, je klidný na balonu, první poločas spolupracoval velmi dobře s Koblížkem. Jsme s ním spokojeni, ale je ještě brzy na předčasné závěry,“ konstatoval po zápase lodivod jablonecké rezervy Jaroslav Vodička.

FK Jablonec B - Bischofswerdaer FV 08 5:1 (2:0)

Branky Jablonce B: 8. Haitl, 20., 46., 78. Torfiq, 65. Podzimek

Sestava FK Jablonec B: Vajner (46. Mazánek) – Helm, Tahir, Koblížek (46. Dočekal), Skuhravý – Haitl (77. Štěpánek), Rozkovec, Munzar (68. Drda), Nykrín (60. Podzimek) – Vošahlík, Torfiq

www.fkjablonec.cz