Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jabloneckou kabinou se může prohnat v létě velký průvan,  budoucnost bude řešit i liberecký Kozák

28. 05. 2019 | 10:00

Kabinu jabloneckých fotbalistů opustí možná během letní přestávky hned několik opor. Podle trenéra Petra Rady jsou jisté zatím pouze odchody hostujících hráčů Eduarda Sobola a Bogdana Vatajela, ale ve hře jsou i přestupy Michala Trávníka, Tomáše Holeše či Jakuba Považance. Liberecký Libor Kozák po nedělním derby v Jablonci oznámil, že svoji budoucnost začne řešit hned v pondělí.

fotjablonec-pribram1
ilustrační archivní foto: Artur Irma

Jabloneckou kabinou se může prohnat v létě velký průvan. Seznam hráčů, kteří pátý tým konečného pořadí ligy opustí, však prý ještě není uzavřen. "Podle prezidenta klubu zatím žádné přestupy dotažené nejsou, i když samozřejmě vím, že zájem je o Trávníka, Holeše, Považance," připustil jablonecký kouč Petra Rada.

Úspěšná sestava tak může být hodně překopána, zvláště když odcházejí i Sobol (zpět na Ukrajinu) a Vatajelu (do Sparty). "Jejich odchod vám mohu potvrdit, další jména se budou teprve řešit," uvedl Rada.

Také ani někdejší reprezentační kouč přitom ještě nemá smlouvu na novou sezónu. "Práce mě zde baví, rád bych pokračoval, ale ještě si musíme sednout," naznačil Rada, že prodloužení bude spíše administrativní záležitostí. „"nad jen, pokud by odešlo deset lidí a nebylo s kým hrát," zažertoval jablonecký trenér.

Jednu posilu ale získal vlastně už dnes: David Lischka překonal problémy se srdečním onemocněním a po letní přípravě bude znovu oporou stoperské dvojice. Dnes už stačil několik minut jako střídající hráč. "Máme z něj obrovskou radost. Nejen, že bude plnohodnotně žít, ale může znovu hrát fotbal a to je pro něj skvělá zpráva," uvedl Rada.

Liberec asi o příliš hráčů nepřijde a trenér Zsolt Hornyák spíše mluví o nutném doplnění kádru, v kterém je řada talentovaných hráčů, kteří podle kouče na sobě musí ještě hodně zapracovat.

Dá se však předpokládat, že pryč odejde Libor Kozák, který měl v Liberci smlouvu pouze na jaro a podle mediálních spekulací má nejblíže do Sparty. "Dokud nebyl uzavřen ročník s Libercem, nechtěl jsem nic řešit, mohli jsme hrát ještě baráž o poháry. Jednání začnou proto teprve v následujících dnech," uvedl liberecký kanonýr po zápase v Jablonci a více komentovat svoji budoucnost nechtěl.