Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jan Kuchta krátce po přestupu ze Slavie do Liberce odehrál svůj nejlepší zápas kariéry

23. 02. 2020 | 8:23

Fotbalista Jan Kuchta natrvalo zamířil ze Slavie do Liberce a jen pár hodin po změně hostování v přestup na sever Čech odehrál nejlepší zápas své dosavadní kariéry. Přestože třiadvacetiletý útočník v minulých dnech zápolil s nemocí, vstřelil poprvé v životě dvě branky v jednom ligovém utkání a nasměroval Slovan ve 22. kole nejvyšší soutěže k výhře 3:1 nad Bohemians 1905. Navíc vybojoval i úvodní penaltu.

slovan-bohemka2
Foto: Artur Irma

"Určitě můj nejlepší zápas, to je bez debat. Většinou jsem dal jeden gól, ale dnes se dá říci, že jsem byl u všeho. Jsem spokojený a hlavně s tím, že jsme vyhráli a potvrdili tři body ze Sparty. To bylo ohromně důležité, navíc jsme dotáhli výše postavené týmy," citoval liberecký web Kuchtu.

Na severu Čech hostoval od loňského léta a Slovan dnes oznámil, že došlo k jeho trvalému přestupu. "Dá se říct, že i to mohl být jeden z příznivých faktorů (dnešního zápasu). Stál jsem o to ve Slovanu zůstat, to byla první varianta. Vložil se do toho ještě jeden klub a bylo to pro mě takové promíchané. Řešil jsem to asi do středy, ve čtvrtek se přestup udělal. Jsem rád, že jsem tady," prohlásil Kuchta.

"Je to ohromně důležité. Střídal jsem kluby po půlroce, maximálně jedné sezoně. Slovan je tým, který hrál Evropskou ligu a hraje na špici české ligy, je to je výborný tým," dodal.

Dočkal se prvních dvou gólů v ligové sezoně. "Myslím si, že to je přístupem, trošku jsem změnil svůj život. Snažím se dělat vše naplno. Možná se štěstí otočilo ke mně," přemítal Kuchta.

Zápas se mu mimořádně povedl, i když se necítil nejlépe. Také proto ho trenér Pavel Hoftych už v 55. minutě střídal. "Mohl jsem útočit na hattrick, ale nebylo mi před zápasem dobře. Když jsem přišel o poločase do kabiny, tak jsem se necítil nejlépe. Řekl jsem, že vydržím ještě 10 minut," uvedl Kuchta, který se trefil na přelomu poločasů.

"Poté jsem dal gól a trenér mi říkal, že kdybych nedostal žlutou, tak mě tam ještě 10 minut nechá. Jsem trošku nemocný, v pondělí a úterý jsem měl teploty. Každopádně jsem rád, že jsem nastoupil, dal dva góly a pomohl týmu," pochvaloval si Kuchta.

Podepsal se i pod první gól, neboť po zákroku brankáře Patrika Le Gianga na něj kopali domácí penaltu. "Myslím si, že jasná penalta. Gólman mě zbořil, chtěl jsem hlavičkovat a zakončit. Já jsem využil svých předností a vybojoval penaltu," dodal Kuchta.

čtk