Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jaroslav Vlach osladil vítěznou brankou kouči Pešánovi návrat na libereckou střídačku

16. 09. 2023 | 10:19

Liberecký útočník Jaroslav Vlach rozhodl gólem na 4:3 v čase 58:34 dramatické derby s Mladou Boleslaví. Zejména jeho zásluhou tak Bílí Tygři zvládli vítězně gólovou přetahovanou s velkým rivalem a zdárně vykročili do nového ročníku extraligy. Úspěšný střelec si v rozhovoru s novináři dobrý start pochvaloval a těšil ho i s ohledem na povedený návrat kouče Filipa Pešána pod Ještěd.

MB23Vlach
Foto z www.hcbilitygri.cz

"Při mém gólu jsem ani nemířil. Chtěl jsem puk dostat hlavně na branku a vyšlo to takto parádně, že se střela ještě otřela o tyčku a skončila v brance," pochvaloval si mistr extraligy s Libercem z roku 2016. "Potřebujeme takováto vyrovnaná utkání, kde se skóre přelévá ze strany na stranu, zvládat. Jsem rád, že jsme to předvedli hned v prvním zápase sezony a bereme výhru. Perfektní start," dodal Vlach.

Liberec do utkání vstoupil hodně aktivně a hned v úvodních minutách si zahrál dvě přesilovky. Branku ale vstřelit nedokázal a tak šli do vedení v polovině první části zásluhou Lantošiho hosté. "Nemyslím si, že nás to úplně zabrzdilo. Měli jsme tam pár dobrých a nebezpečných střel, gól jsme ale vstřelit nedokázali. To se občas stane," podotkl Vlach.

"Naštěstí jsme poté brzy zareagovali na úvodní gól soupeře a Fašo (Martin Faško-Rudáš) rychle vyrovnal. Ve druhé třetině jsme až na nepovedenou koncovku byli lepším týmem. Ve třetí to pak bylo kdo s koho a šli jsme si za výhrou až do konce. Pořád je to ale jen první zápas. Musíme teď dobře zregenerovat a v neděli v Hradci Králové začínáme nanovo," uvedl rodák z Paběnic nedaleko Čáslavi.

Vítězství bylo hodně důležité také pro hlavního trenéra Filipa Pešána, který se na libereckou lavičku znovu postavil poprvé od konce dubna 2019 a finálové porážky s Třincem. Podle Vlacha se ale jeho styl trénování příliš nezměnil.

"Myslím si, že jako trenér je pořád stejný. Navíc já se věnuji hraní, on koučování a žádnou extra změnu jsem v jeho koučinku zatím nezaznamenal. Jsou tam nějaké drobné taktické prvky a detaily, ale o tom se můžeme bavit až po pár zápasech. Určitě je to pro něj po návratu velké vítězství a bude to mít hodně drahé. Uděláme s kluky poradu a určitě na něj něco vymyslíme," smál se jednatřicetiletý útočník, který zastává funkci týmového pokladníka.

Úvodní kolo nového ročníku - navíc derby s velkým rivalem - přilákalo do liberecké arény bezmála sedm tisíc diváků. Hodně vyhecovanému utkání vytvořili výbornou kulisu.

"Nebyl jsem vůbec překvapený z takové návštěvy. Věřil jsem, že jsou lidé zase po létě natěšení na hokej. Naše marketingové oddělení navíc odvedlo skvělou práci a dostalo diváky do haly. Chceme fanouškům poděkovat, byli hodně slyšet, hnali nás dopředu a atmosféra celého zápasu byla výborná. Doufám, že budou v takovém počtu chodit i nadále a my jim budeme dělat radost," přál si na závěr Vlach.

čtk

Foto z www.hcbilitygri.cz

Chtěli jsme hlavně chytit start, říká o úvodu sezóny Faško-Rudáš

Zahájení dalšího ročníku extraligy znamenalo pro Tygry poměření sil s rivalem z Mladé Boleslavi. Zatímco první část skončila nerozhodně 1:1, ta druhá znamenala odskočení Bruslařů do stavu 3:2. Liberečtí však dokázali zásluhou vyrovnávací branky T. J. Melancona a následně rozdílové trefy Jaroslava Vlacha z času 58:34 překlopit duel na svou stranu a zvítězit.

Jak hodnotíš úvodní duel nové sezóny?
V první třetině jsme si nepomohli dvěma přesilovkami, které jsme na začátku měli. Potom jsme dostali smolný gól po mém hloupém faulu. Následně jsme se ale zvedli a celou druhou třetinu jsme byli až na její závěr lepší. Po druhé části jsme si řekli, že jsme lepší a musíme to dotáhnout do vítězného konce. To se nám podařilo.

Vstup do klání byl z vaší strany velmi aktivní. Byli jste hodně hladoví po dalším extraligovém ročníku?
Chtěli jsme hlavně dobře chytit start a za tím jsme si tvrdě šli. Takhle jsme to měli všichni nastavené v hlavách a podařilo se to.

Minutu a půl před koncem vsítil rozdílovou čtvrtou trefu Jaroslav Vlach. Jak jsi tuhle situaci viděl ty?
Abych řekl pravdu, tak jsem tuhle situaci ani neviděl, protože jsem byl k Vlašákově střele otočený zády. Pak jsem se ale podíval na bránu a puk byl v ní. Jsme za to rádi a takovým způsobem budeme pokračovat.

Taková výhra na začátek sezóny asi hodně nakopne, viď?
Určitě ano. V kabině jsme si říkali, že chceme úvod ročníku chytnout a vyhrávat zápasy. Tím spíš proti rivalovi to zvedne sebevědomí.

Na první derby dorazilo bezmála sedm tisíc fanoušků…
Všichni jsme za tuhle podporu a za každého diváka moc vděční.

V lajně si evidentně rozumíš s Tomášem Filippi. Jak se ti s ním hraje?
Super. S Filínim spolu v podstatě začínáme už druhou sezónu. Už víme, co jeden od druhého čekat a jsme vděční, že nám to klape. Doufám, že to vydrží.

Za sebou máš bodově poměrně povedenou přípravu. Je to pro tebe cenné?
Určitě ano. Příprava je ale jedna věc a sezóna druhá. Věřím že body, které se sbíraly v přípravě, budou přibývat i teď v sezóně.

www.hcbilitygri.cz