Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jde do tuhého! Bílí Tygři zabojují v Augsburgu o šanci na play-off CHL  

07. 10. 2019 | 19:30

Extraligový kolotoč se pro šelmy nyní na malý okamžik přeruší. Po měsíci se totiž vrací Champions Hockey League a Tygry čeká hodně těžká práce. Pokud si totiž chtějí zachovat naději na postup do vyřazovacích bojů, musí velmi nepříjemný Augsburg porazit.

hokej chl PP 4481 jpg m26032
Foto: www.hcbilitygri.cz

Zlepšený výkon po nevydařeném vstupu

Champions Hockey League byla již tradičně zahájena na konci srpna a Tygři se do ní vrátili po roční pauze. Vstup do evropské soutěže se jim však vůbec nepovedl. Nejdříve totiž padli na ledě severoirského Belfastu a následně ztratili všechny tři body i ve švédské Lulee.

Pro zachování šancí na postup do vyřazovacích bojů tak museli svěřenci trenéra Patrika Augusty v odvetách bezpodmínečně bodovat. A to se jim podařilo! Nejdříve na domácím ledě přestříleli Belfast Giants 6:1 a vzápětí vybojovali velmi cenný body proti jejich soupeři ze Švédska.

Po čtyřech odehraných kolech tak mají Severočeši na svém kontě čtyři body a na postupovou příčku ztrácí stejný počet.

Nováček překvapuje

Německý Augsburg je jedním z letošních nováčků CHL. Svou premiéru mezi evropskou elitou však začal hodně nebojácně, neboť si již v prvním duelu vyšlápl na Luleu, bývalého mistra Champions Hockey League, kterou srazil v samostatných nájezdech. Následně získal dva body i v Belfastu, kde pro změnu uspěl v prodloužení.

V nastaveném čase skončil také jejich druhý zápas s Luleou, v němž Panteři zaznamenali první porážku. Poté si však poradili 3:1 s Belfastem a před posledním dvojutkáním mají s osmi body velmi nadějnou šanci na postup do play-off.

Pokud byste se chtěli o týmu Augsburger Panther dozvědět více, klikněte zde.

Souboj šelem

Situace před posledním dvojzápasem je pro liberecké hokejisty jasná. Ve střetnutí Tygrů s Pantery musí vyhrát jak zápas na ledě našeho soupeře, tak i duel v domácím prostředí, který se uskuteční ve středu příštího týdne. Jakékoliv zaváhání znamená konec nadějí na vyřazovací boje.

Podaří se týmu z města pod Ještědem udělat v Augsburgu první důležitý krok a přivézt zpět pod Ještěd tři body? To se dozvíme již zítra, úvodní buly padne na ledě Curt-Frenzel-Stadionu v úterních 19:30!

Marek Schwarz před zápasem s Augsburgem:

"Máme trošku nahuštěnější program, do Německa odjíždíme už v pondělí. Moc času na odpočinek po zápasu s Olomoucí mít nebudeme, ale věřím, že to zvládneme. Jsme dobře fyzicky připravení, neměl by to být žádný větší problém. Je skvělé, že v CHL pořád žijeme. Byla by paráda, kdybychom Augsburg dvakrát porazili a postoupili ze skupiny!"

www.hcbilitygri.cz