Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jiří Suchánek má nominaci na Letní paralympijské hry v Tokiu v roce 2021

10. 07. 2020 | 10:10

Handicapovaný stolní tenista Jiří Suchánek je prozatím jediným českým stolním tenistou, který se kvalifikoval na paralympijské hry 2020 v Tokiu. Vozíčkář Jiří Suchánek je úspěšným reprezentantem České republiky ve stolním tenisu a zástupcem oddílu Sportovního klubu stolního tenisu Liberec

suchánek 29459618112 fab8b2a496 k
Foto: archiv Jiřího Suchánka

"30. června jsem se zúčastnil v pražském hotelu Clarion Setkání předsedy Národní sportovní agentury Milana Hniličky s parasportovci. Zde jsme byli seznámeni s pravidly dotačních výzev pro sport postižených. Předseda agentury promluvil také o tom, kam by měl para sport směřovat. Věřím, že se plány podaří a český para sport se odrazí ode dna.Krátce před začátkem mě zastihla zpráva, na kterou jsem čekal tři měsíce. Týkala se nominace na Letní paralympijské hry v Tokiu. Že jsem se nominoval bylo jisté už na začátku března. Účastí na posledním možném světovém poháru ve Španělsku jsem se díky skvělému výsledku (bronz – jednotlivci, stříbro – družstva) vrátil do první světové desítky.  

Vzhledem k odložení her přišla také otázka, jestli se budou měnit také nominační kritéria. Bál jsem se, že prodlouží dobu pro nominaci (původně do 31.3. 2020). V podstatě bych se musel nominovat znovu. Naštěstí to tak nedopadlo a platí původní nominační pravidla. Pokud paralympiáda, na kterou jsem se nominoval jako jediný z České republiky, v roce 2021 opravdu proběhne, určitě ne beze mě," uvedl Jiří Suchánek.

red