Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Junior Forejtek vyhrál po Wimbledonu čtyřhru v Liberci

04. 08. 2019 | 5:57

Juniorský tenista Jonáš Forejtek získal tři týdny po wimbledonské trofeji první deblový titul mezi dospělými. V Liberci na antukovém challengeru ovládl čtyřhru s Michaelem Vrbenským, v polovině července triumfoval na slavném grandslamu v Londýně s Jiřím Lehečkou.

Forejtek byli s Vrbenským nenasazenou dvojicí a ve finále challengeru Svijany Open přehráli turnajové dvojky Srba Nikolu Čačiče s Chorvatem Antoniem Šančičem 6:4, 6:3.

Do nedělního boje o singlovou trofej se čeští tenisté nedostali. Pavel Nejedlý svou pouť z kvalifikace zakončil v semifinále porážkou s Nikolou Milojevičem ze Srbska 0:6, 6:4, 5:7, Tomáš Macháč nestačil na zkušeného Brazilce Rogeria Dutru Silvu a uhrál proti němu jen tři gamy.

čtk