Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Kapitán Tomáš Hübschman na startu přípravy nechyběl, podzimní zranění je "snad dobrý"

08. 01. 2020 | 11:32

Na startu zimní přípravy nechyběl v tréninku ani jablonecký fotbalový kapitán Tomáš Hübschman, který závěr podzimu kvůli zranění nedohrál. "Chodil jsem běhat, byl jsem na pár fotbálcích. Nohu jsem necítil, takže snad dobrý. Uvidíme, jak to bude v plné přípravě," říká na startu přípravy kapitán Tomáš Hübschman.

foJNpripravaJablonec2 - kopie (2)
Foto: Artur Irma

Jak jsi trávil zimní dovolenou?

Vzhledem k tomu, že jsem byl ke konci podzimní sezony zraněný, tak jsem se dával dohromady. Probíhala nějaká regenerace a následoval spíš odpočinek než nějaké trénování. Doléčil jsem se. Většinu času jsem pak trávil s rodinou, ženou a dětmi. Probíhaly různé návštěvy, tak jak to k vánočním svátkům patří. S malou jsme se ještě před Vánocemi byli podíval na Disneyland v Orlandu, takže ještě jsme se vydali na šest dní do Ameriky. Jsem zatočenej a vykolotočovanej, prošli jsme snad všechny horské dráhy (úsměv). Užili jsme si to, což byl cíl cesty. Zdárně jsme přežili Vánoce a Nový rok. Ono volno utíká docela rychle než pracovní dny.

Dokázal sis během pauzy odpočinout i od fotbalu?

Ono to asi vytěsnit ani nejde. Každý má stejně otázky kolem fotbalu, co bude, jak by bylo a tak dále. Všichni kolem rodiny se o fotbal zajímají, takže témata jsou stejně kolem fotbalu a sportu obecně. Ani ve volnu se nejde o tom nebavit.

Foto z www.fkjablonec.czMusíš se ty osobně přes svátky hlídat co se týče jídla, nebo tomu dáváš volnost?

Úplnou volnost ne. Hlídat se samozřejmě musím, protože těch dobrot v tento čas je samozřejmě hodně. A pohybu je zase méně než přes sezonu a celý rok. Volno slouží k tomu, že si dá člověk něco, co si v sezoně nedává, nebo na to není čas. Hledal jsem nějakou střední cestu a snad jsem jí našel (úsměv).

Týden před startem zimní přípravy už přišel čas i na nějaké sportování?

Určitě, už jsem musel i trošičku zkusit, jak na tom vůbec jsem. Co to zraněné lýtko a jestli už drží. Chtěl jsem vědět, jestli to je na to, abych se zapojil na sto procent do přípravy. Chodil jsem běhat, byl jsem na pár fotbálcích. Nohu jsem necítil, takže snad dobrý. Uvidíme, jak to bude v plné přípravě.

Dnes (úterý) dopoledne jste se znovu sešli v kabině. Jaký byl první společný trénink?

Co jsem měl možnost zažít s trenérem Radou, bývá většinou dobrý. Jde se na hřiště, kde děláme něco, co nás všechny baví. Pohyb je to s radostí, není to první trénink bez míče a hned nějaké běhání. To samozřejmě přijde a je to normální. Pro tu hlavu, že se začne s míčem a na hřišti, kde to všechny baví, to je asi důležité. Takhle přesně vypadal náš první trénink, zahajovacím fotbálkem, odpoledne už začneme nabíráním fyzické síly.

Čekají vás první kondiční týdny, které se těžko koušou.

Je to o hlavě. Každý ví, že je to potřeba, že bez toho se v sezoně nebude cítit tak dobře, jako když tohle podstoupíme. Je potřeba se nastavit tak, že je to něco, co nikdo nemá moc rád. Ale je to věc, z které budeme čerpat na jaře i na podzim. Protože letní příprava nebude tak dlouhá a náročná, jak to bývá v zimě.

Do přípravy vstupujete až na Sýkoru s totožným kádrem. Je to pozitivní zpráva?

Po tom létě, kdy odešlo šest až sedm hráčů a většina ze základu, to byl velký zásah. V létě to na nás bylo minimálně znát, že si to ještě úplně nesedlo a trošičku jsme se hledali. Tohle je příjemnější varianta, změn snad nebude tolik. Věřím tomu, že ti dlouhodobě zranění se budou postupně zapojovat a budou se vracet. Třeba Štépa (David Štěpánek), který byl od minulého zimního soustředění zraněný a teď se zapojí a bude platný člen kádru. Je samozřejmě lepší, že se toho příliš nezměnilo.

www.fkjablonec.cz