Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Karlovarští Energetici dotahovali marně, výhru Bílým Tygrům vystřelil Knot

19. 01. 2021 | 20:17

Šelmy si proti Západočechům vytvořily dvougólový polštář. Ten hosté sice v průběhu smazali zásluhou Jiřího Černocha a vyrovnali na 3:3, poté však zaúřadovala rána Ronalda Knota od modré čáry a domácí si své vedení vzali zpět. V závěru už další komplikace nepovolili, a tak pod Ještědem zůstává plný bodový zisk.

hoEnerg1
Foto: www.hcbilitygri.cz

Energie do Liberce přijela už bez dvou velkých opor útočných řad, Davida Kašeho s Jakubem Laukem, kteří se již se svými mužstvy připravují na start zámořské AHL. Naopak zpět na led Home Credit Areny dorazil ještě nedávno liberecký forvard Tomáš Rachůnek. Na druhé straně se zase po pětizápasové pauze na soupisku Bílých Tygrů navrátil Ondřej Vitásek.

A není pochyb, že větší radost měl právě domácí reprezentační bek. Michal Birner totiž vybojoval u hrazení puk pro Radana Lence, jenž následnou ranou z pravého kruhu propálil gólmana Patrika Hamrlu – 1:0!. Když ten samý hráč, Radan Lenc, o necelé tři minuty později po skvělé individuální akci Michala Bulíře doklepl touš do sítě znovu, bylo ještě veseleji – 2:0!

Foto: www.hcbilitygri.cz

Po skvělé úvodní části, v níž Severočeši přestříleli svého soka poměrem 16:4, vykročili do té druhé ve znatelně nižším tempu a opticky působili lépe energetici. Ti si dokonce vyzkoušeli dvojitou přesilovku, při které mohl snížit ranou z kruhu Tomáš Rachůnek. Jeho pokus i následnou dorážku ale Petr Kváča nepodcenil. V úplném závěru výhody Západočechů vyrazili do situace dvou proti jednomu domácí, avšak ani tato situace zásahem neskončila.

To se ale brzy změnilo, k Martinu Weinholdovi se dostal kus černé gumy po skrumáži v brankovišti Petra Kváči a v ten moment pro něj už nebylo příliš obtížné snížit na nejmenší možný rozdíl – 2:1. Tygří odpověď na sebe ovšem nenechala dlouho čekat, v početní výhodě totiž dělovkou z pravého kruhu umístil svou čtrnáctou trefu sezony kanonýr modrobílých Jaroslav Vlach – 3:1! Pouhou sekundu před sirénou z totožné pozice ještě korigoval na 3:2 Petr Koblasa.

Šok pro Tygry pokračoval i v závěrečné periodě. Lukáš Pulpán se zkraje dvacetiminutovky protáhl do svého útočného pásma a vyslal pas do prostoru před Petrem Kváčou. Tam puk za záda libereckého maskovaného muže usměrnil Jiří Černoch a smazal tak náskok Liberce – 3:3. Následně bylo na obou týmech vidět, že ani jeden nechce udělat hrubku, neboť by mohla být osudná.

Přesto na straně modrobílé smečky byla vidět o malinko větší chuť nepovolit prodloužení. Nejzřetelnější to bylo od přelomu poloviny třetiny, kdy si Augustova družina vytvořila své příležitosti. Nakonec v 54. minutě Ronald Knot nahodil puk od modré čáry, a jelikož brankář Patrik Hamrla nic neviděl, vleklý pokus domácího zadáka proplul až za jeho záda. Od toho momentu si již šelmy tři body pohlídaly.

www.hcbilitygri.cz