Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Klíčové bylo, že jsme přežili první třetinu, tvrdí Libor Hudáček

14. 09. 2019 | 20:27

Pět gólů v CHL, teď dvě branky proti Hradci. Libor Hudáček v úvodu sezóny pálí ostrými. "Takhle individuálně povedený vstup do ročníků asi nepamatuji," směje se slovenský kanonýr, který vítězným gólem rozhodl o výhře Liberce nad Hradcem.

hokej hradec 3 PP 2149
Foto: www.hcbilitygri.cz

Libore, gratuluju k prvním třem bodům v sezóně, co za výhrou stálo?
Celý týden jsme se na to připravovali, přesně jsme věděli, co máme hrát. Výborně nám zachytal brankář a byli jsme hodně produktivní v útoku, využili jsme většinu našich šancí.

Bylo klíčové, že jste přežili tu první třetinu? Přece jenom Hradec na vás opravdu nastoupil…
Určitě, věděli jsme, že nás budou chtít zatlačit hned od začátku. Snažili jsme se hrát jednoduše, dávat puky z pásma a tím jim sebrat hodně energie. Naštěstí to po úvodní části bylo 1:1, což byl pro nás dobrý výsledek.

Hodně vám fungovala i koncovka...
Jo, dneska jsme byli hodně efektivní. Na zakončení pracujeme na každém tréninku, doufám, že to tak půjde i v dalších zápasech.

Ty jsi vstřelil vítězný gól, jak si tu situaci z tvého pohledu viděl?
Hlavně jsem se snažil, aby nebyl ofsajd. Poté jsem už zavřel oči a vystřelil, naštěstí mu to propadlo mezi betony. Před zápasem jsme o brankáři měli video, takže jsme viděli, kde má svoje silné a slabé stránky. Měli jsme ho přečteného.

Vypadá to, že vám sedí spolupráce s Michalem Birnerem a Michalem Bulířem v první lajně...
Ano, zatím nám to klape. Všichni umíme dát gól, ukázali jsme to už v přípravě. Teď musíme pracovat na malých detailech a bude to ještě lepší.

Tobě se teď individuálně hodně daří, v CHL jsi vstřelil pět gólů, dneska zase dva, pamatuješ si někdy takhle povedený vstup do sezóny?
To bych asi musel dlouho vzpomínat (smích). Asi ne, teď mi to tam padá. Musím ale poděkovat hlavně mým spoluhráčům z lajny, i ty góly v CHL byly hlavně jejich zásluhou, já už měl většinou lehkou práci.

Shodou okolností Liberec nikdy nezískal v Hradci tři body, dnes to bylo poprvé. Věděl jsi o této sérii?
Něco o tom kluci říkali. Je super, že jsme tu šňůru konečně zastavili. Pamatuju si, že jsme tu minulou sezónu prohráli v prodloužení, dneska jsme to ale naštěstí zvládli. Výborná práce celého týmu!

Zítra vás čeká Sparta, bude to tak ofenzivní zápas jako dneska?
Myslím, že spíš ne, v prvním kole padlo u obou týmů hodně branek, s čímž asi trenéři nebudou moc spokojení. Před zápasem určitě proběhne důkladná příprava na obou stranách, takže tolik gólů by zase být nemuselo.

www.hcbilitygri.cz