Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Letos naposledy. Slovan se rozloučí s podzimní sezónou doma proti Karviné

14. 12. 2019 | 8:35

Poslední zápas letošního roku je tu! Ligový podzim skončí domácím duelem s předposlední Karvinou. Přijďte v sobotu od 14 hodin a 30 minut naše mužstvo podpořit v boji o poslední možné body roku 2019!

foLBKarv
archivní foto: Artur Irma

MFK Karviná – Výměna trenéra i body proti těžkým soupeřům

Slezané během podzimu vyměnili trenéry. Za Františka Straku, který tým vedl i v prvním vzájemném utkání se Slovanem (0:1), nahradil Juraj Jarábek. Ten měl před sebou hned zkraje angažmá extrémně náročný los, z něhož vyválčil s týmem dva body. Nejprve Karvinští remizovali na domácím hřišti s Plzní 1:1, pak sice podlehli Slavii 0:2, ale nakonec, opět doma, uhráli s Olomoucí remízu 1:1.

I tak stále Karviná figuruje až na předposlední pozici, na třináctý Zlín navíc ztrácí už pět bodů. Poslední Příbram má zároveň stejně bodů jako MFK. Z hlediska venkovních zápasů ale Slezané figurují na jedenácté příčce tabulky s osmi body. Dvakrát u soupeřů vyhráli, dvakrát remizovali a šestkrát prohráli.

Karvinští dali druhý nejmenší počet branek v lize (13), hůř je na tom pouze Opava. Tři góly vstřelil Michal Petráň, dva trojice Vojtěch Smrž, Ondřej Ling, Milan Rundič, další čtyři hráči zaznamenali jeden gól. Čtyři gólové nahrávky poslal svým spoluhráčům Adriel Ba Loua, v bráně se zase střídají Libor Hrdlička (11 startů a čtyři nuly) a Martin Pastornický, který v osmi utkáních prozatím na čisté konto nedosáhl.

FC Slovan Liberec – S favoritem bez bodu, ale teď s navrátilci

Proti Slavii neměl Slovan jednoduchou úlohu a nakonec favorizovanému soupeři podlehl 0:3 i přesto, že gólman Filip Nguyen chytil na konci první půle penaltu Tomáši Součkovi. V nadcházejícím duelu s Karvinou už ale bude trenéru Pavlu Hoftychovi k dispozici trio Oscar, Alexandru Baluta a Petar Musa.

Naopak chybět bude nově Ondřej Karafiát, který v zápase proti lídru tabulky dostal už čtvrtou kartu. Před Slavií naše mužstvo prohrálo na půdě Olomouce 0:1 a o kolo dřív rozstřílelo Zlín vysoko 5:0. V tabulce mu patří aktuálně devátá příčka tabulky s šestibodovou ztrátou na první šestku. Zároveň je potřeba zmínit, že Slovan má vzhledem k losu prodloužené podzimní části odehrané oba duely s první Slavií i druhou Plzní už nyní.

Přijďte Slovan podpořit v honbě za posledními body v roce 2019! Duel začne U Nisy ve 14:30.

www.slovanliberec.cz