Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberec doma přivítá Litvínov. Zůstane stoprocentní?

24. 09. 2020 | 17:35

Bílí Tygři se v rámci 3. kola české nejvyšší soutěže utkají s litvínovskou Vervou. Udrží šelmy stoprocentní bilanci proti soupeři, který na svůj první bod stále čeká? Odpověď se začne rýsovat v pátek od 18 hodin, kdy utkání v liberecké Home Credit Aréně startuje.

hokej verva21
Foto: www.hcbilitygri.cz

Do nového ročníku pravou nohou

Bílí Tygři za sebou mají velice povedený vstup do nové sezóny. První hrací víkend přinesl šelmám plný počet bodů, úchvatné skóre 11:2 navíc znamená, že se Severočeši usadili tam, kde se jim v posledních letech hodně líbí – tedy na čele tabulky.

K tomu, že se Liberec opět objevil na prvním místě soutěže, výrazně přispělo otevírací utkání s Pardubicemi, v němž Augustova družina nasázela hned sedm branek. Útočný elán pak z Tygrů nevyprchal ani v Olomouci. Výhra 4:1 jim zajistila stoprocentní bilanci po dvou kolech, kterou se mohou pochlubit už jen hokejisté z Třince a Hradce Králové.Foto: www.hcbilitygri.czVerva s nulou

Litvínovská Verva prožila hodně rozporuplný začátek extraligové sezóny. O první kolo ji připravil koronavirus v týmu Vítkovic, další dva zápasy černožlutí prohráli, což znamená, že si do tabulky dosud nepřipsali ani bod.

Odloženou premiéru v sezóně 2020/2021 si extraligoví šampióni z jara 2015 odbyli ve druhém kole proti Hradci Králové. V domácím prostředí však nedokázali zastavit střelce Mountfieldu a o pár dní později ještě vyšším rozdílem podlehli třineckým Ocelářům. I proto se zatím Verva krčí s nulou až na dvanáctém místě jen o skóre před Zlínem a Českými Budějovicemi.Foto: www.hcbilitygri.czVyrovnaná příprava

Bílí Tygři mají s Vervou zkušenost z nedávného Generali Česká Cupu. V rámci přípravného turnaje spolu oba týmy odehrály dva vyrovnané zápasy a pokaždé se radovali hosté. Zatímco pod Ještědem triumfoval o gól Litvínov, šelmy zvládly nájezdy na Zimním stadionu Ivana Hlinky.

Kdo zvládne první vzájemnou konfrontaci v rámci letošního ročníku extraligy, uvidíme v pátek. Úvodní buly je v Liberci naplánované na 18:00.

Bílí Tygři Liberec vs. HC Verva Litvínov

Počet zápasů: 72
Bilance: 31 – 7 – 2 – 10 – 22
Skóre: 211:192

Zajímavosti

  • Litvínovská defenziva bude čelit nejproduktivnějšímu hráči extraligy. Zajímavé je, že v útočných řadách Liberce bychom ho nenašli. Ano, hádáte správně, lídrem kanadského bodování soutěže je totiž bek Ladislav Šmíd.
  • Loňská sezóna Vervě příliš nesedla. Svědčí o tom i bilance 0:4 na zápasy s Bílými Tygry.
  • V létě na sebe oba týmy narazily v rámci Generali Česká Cupu. V prvním z obou duelů kralovaly defenzivy a hostujícímu Litvínovu stačil k vítězství jediný gól.

www.hcbilitygri.cz