Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberec na Luleu nevyzrál ani napodruhé, z přestřelky má jen bod

08. 09. 2019 | 17:11

Krásný hokej, spousta branek, ale se šťastnějším koncem pro švédský tým. Přesně tak by se dalo charakterizovat čtvrté vystoupení Bílých Tygrů v letošním ročníku CHL. Navzdory srdnatému výkonu a slušné produktivitě však tým z Podještědí vyválčil pouze bod.

hoLuleaLBtop
Foto: www.hcbilitygri.cz

"Bylo to kvalitní utkání se spoustou gólů, fanouškům se musel zápas líbit. Myslím si, že soupeř byl v prodloužení o ten jeden gól šťastnější. Soupeř dokázal trestat každou naši chybu, Přesto byl v naší hře vidět velký posun oproti prvním dvěma zápasům (v Lize mistrů)," řekl trenér Patrik Augusta.

Svěřenci Patrika Augusty začali proti švédské Lulee poměrně vlažně a už ve čtvrté minutě za to poprvé pykali. Peters vyrazil nenápadné nahození ze středního pásma jen před sebe a pohotový Arttu Ilomäki otevřel skóre.

Liberečtí se ale dokázali oklepat, a dokonce se dostali i do vedení. O vyrovnání se nejprve postaral Libor Hudáček a krátce po něm skóroval také Lukáš Krenželok. Do kabin se však přece jen odcházelo za nerozhodného stavu. Daniel Sondell totiž tři minuty před sirénou napřáhl od modré a propálil vše, co mu stálo v cestě.

Gólové hody pokračovaly i v prostředním dějství. Do vedení se opět dostali Švédové. Einar Emanuelsson využil zaváhání v liberecké obraně a krátce po skončení početní výhody upravil stav na 3:2. Přesilovková kombinace se však povedla i šelmám. Hudáček křižným pasem oslovil Tomáše Filippiho a ten nekompromisně zakončil do prázdné brány.

Foto z www.hcbilitygri.cz

Vzápětí šli hosté znovu do čtyř, což Severočeši opět potrestali. Lukáš Krenželok dostal od Marosze kotouč na volej a krásnou trefou na přední tyč vrátil domácím vedení. To však nevydrželo ani do přestávky. Nils Lundkvist vystihl moment, kdy byl před Petersem husý provoz a chytrým nahozením nachytal libereckou defenzivu.

V třetí byl zaměstnanějším z obou gólmanů Justin Peters. Hokejisté Luley měli dokonce dobrou příležitost celé utkání strhnout na svou stranu, v přesilové hře pět na tři ale libereckou pořádně neohrozili. A protože se gólově v třetí dvacetiminutovce neurodilo ani na druhé straně, dospělo utkání do prodloužení.

V něm se naskytly dobré šance na obou stranách, ale nakonec slavili hosté. V době, kdy se už už schylovalo k nájezdům, ujeli hráči Luley do rychlého kontru, který milimetrově přesnou ranou zakončil Filip Hällander. Bílí Tygři tak i podruhé na Luleu nestačili, tentokrát poměrem 4:5 po prodloužení.

www.hcbilitygri.cz