Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberec podruhé v řadě podlehl Spartě v prodloužení, rozhodne sedmý duel

13. 04. 2021 | 20:18

AKTUALIZOVÁNO: Bílí Tygři v šestém utkání série s pražskou Spartou sahali po postupu do finále. Svěřenci trenéra Augusty sice po čtyřiceti minutách prohrávali už 0:2, ale v třetí části zásluhou dvou gólů Dávida Grígera manko smazali a dotáhli zápas do prodloužení. V něm si však vynutil rozhodující sedmý zápas pro Spartu obránce Jan Košťálek.

Důležitost šestého semifinálového duelu byla na obou týmech patrná od úvodního buly. Nikdo nechtěl udělat chybu, a tak se první dvacetiminutovka odehrála s minimem brankových příležitostí.

O něco aktivněji si během zahajovací periody počínali domácí Bílí Tygři. Do zajímavé střelecké se dostal obránce Rosandič, který ale neprostřelil obranný val Sparty. Na druhé straně si Kváča s přehledem poradil s pěknou individuální akcí Pecha.

Foto: www.hcbilitygri.cz

Severočeši působili živěji i na začátku druhého dějství. V dobrých šancích se zjevili Bulíř a posléze také Knot, jenže oba narazili na výborného Machovského v hostující kleci. Sparta naopak první opravdu velkou příležitost využila. Řepík mezi dvěma libereckými beky poslal kotouč do jízdy Lukáši Rouskovi a ten si v souboji tváří v tvář poradil s Kváčou jako velký mazák.

Navzdory inkasované brance dělaly šelmy Pražanům problémy a i nadále byly aktivnější. Machovský však svůj tým podržel, a tak se rozvlnila síť na druhé straně. Řepík zpoza brány dalším výstavním pasem našel Romana Horáka, jenž rychlou ranou bez přípravy zvýraznil sparťanské vedení.

Liberečtí však nesložili zbraně. Lenc v přesilové hře zkraje třetí části oslovil stříleným pasem před brankou zaparkovaného Dávida Grígera a ten pohotově snížil na 1:2. Zanedlouho to pak pro Tygry bylo ještě veselejší. Birner propasíroval puk před Machovského, kde opět úřadoval slovenský kanonýr Dávid Gríger, jehož zásluhou se domácí mohli radovat z kýženého vyrovnání.

Foto: www.hcbilitygri.cz

Podobně jako ve třetím a pátém utkání muselo i tentokrát o vítězi rozhodnout prodloužení. V něm o zajímavé momenty nebyla nouze, nakonec se ale štěstí přiklonilo na stranu Sparty. V čase 77:23 práskl do kotouče od modré čáry Jan Košťálek, jehož pumelici příklepem zastavila až síť za Petrem Kváčou. Liberec se tak pokusí urvat postup do finále v závěrečném sedmém duelu.

www.hcbilitygri.cz

Hlasy trenérů po 6. utkání semifinále play off hokejové extraligy Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha (2:3 v prodl.):

Patrik Augusta (Liberec): "Viděli jsme další velkou bitvu se smutným koncem pro nás. Samozřejmě je těžké prohrát takhle podruhé za sebou prodloužení, ale já věřím, že naše mužstvo je silné a charakter hráčů je velký. Jsme dobře trénovaní a nachystáme se na čtvrtek na sedmé utkání. Myslím, že to není o tom, že byl stav 3:0 v sérii. Nejdříve jsem prostě vyhráli tři zápasy po sobě my, pak uspěla třikrát v řadě Sparta a ve čtvrtek si to rozdáme o všechno."

Miloslav Hořava (Sparta): "Byl to neskutečný boj. Musím říct, že ten hokej se mi strašně moc líbil, jaké v tom byly emoce a vůbec všechno. Opravdu neskutečný boj. Hráčům nelze vytknout vůbec nic. Oba týmy hrozně chtějí a rozhodne, ke komu se to odrazí nebo komu tam padne nějaká šťastná střela. Nám se to teď povedlo dvakrát za sebou, za což jsme strašně rádi. Ale nemyslím si, že jde o nějakou vzpruhu, když jsme vyrovnali sérii z 0:3 na 3:3, jen jsme prostě pořád ve hře."

Semifinále play off hokejové extraligy - 6. zápas: Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 2:3 v prodl. (0:0, 0:2, 2:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 48. Gríger (Lenc, Birner), 50. Gríger (Birner, Rosandič) - 28. Rousek (Řepík), 35. R. Horák (Řepík), 78. Košťálek (Řepík, R. Horák). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Lederer, Hynek. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Bez diváků. Stav série: 3:3.

Sestavy:

Liberec: Kváča - Knot, Vitásek, Kolmann, Rosandič, T. Hanousek, Derner - Lenc, A. Musil, Birner - Bulíř, Gríger, A. Najman - D. Špaček, P. Jelínek, J. Vlach - A. Dlouhý, J. Šír, Rychlovský. Trenér: P. Augusta.

Sparta: Machovský - Košťálek, Němeček, M. Jandus, Polášek, O. Němec, Tomáš Dvořák, Jurčina - Řepík, R. Horák, Rousek - M. Forman, Tomášek, Sobotka - Dvořáček, Pech, Buchtele - Zikmund, M. Sukeľ, A. Kudrna. Trenéři: Hořava a Jandač.

čtk