Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberec porazil Litvínov 6:1, Hrachovina debutoval vítězně

16. 11. 2019 | 6:06

Hokejisté Liberce porazili v 18. kole extraligy na svém ledě Litvínov hladce 6:1 a připsali si čtvrtou výhru v řadě. Předposlední Verva naopak prohrála sedmý z posledních devíti zápasů. Třemi body za dvě branky a jednu přihrávku se blýskl útočník Libor Hudáček a tři asistence si připsal Michal Bulíř. Vítězný extraligový debut prožil brankář Dominik Hrachovina, který přišel na sever Čech z Ambri-Piotty.

hoLIt5
foto: www.hcbilitygri.cz

"Mám to za sebou a jsem šťastný, protože moje premiéra byla vítězná. Odehráli jsme dobrý zápas a vyhráli za tři body, takže co víc si přát. Možná snad jen, kdybych chytil ten jejich gól, ale to už bych chtěl asi moc," řekl Hrachovina.

Právě Hrachovina si připsal první zákrok utkání, s Gerhátovou střelou ale neměl větší potíže. Na druhé straně zahrozil Bulíř, také Janus byl připraven. Poté se hostující obranou protáhl Šmíd a našel před brankou volného Filippiho, Janus se ale dokázal včas přesunout.

Z rychlého brejku se do šance dostal Lukeš, z dobré palebné pozice ale přestřelil. První přesilovku utkání si zahráli Liberečtí a Janus měl plné ruce práce se střelami Bulíře a Hudáčka. Z mezikruží se neprosadil ani Marosz.

Na začátku druhé části měl dobrou příležitost Ščotka, jeho střela ale skončila těsně vedle. V 26. minutě už však šla Verva do vedení. Hanzl posunul kotouč Baránkovi a ten střelou nad Hrachovinovo rameno otevřel skóre.

"První třetinu jsme odehráli slušně. Vyšel nám vstup do druhé třetiny, spadl nám tam vedoucí gól. Pak jsme ale dostali jeden gól a od té doby jsme úplně přestali hrát a sesypali se. Liberec nás poté jasně přehrával, my jsme prohrávali souboje a byli všude pozdě. Nevím, čím to je, celou reprezentační přestávku jsme se na zápas připravovali," uvedl litvínovský obránce Marek Baránek.

Druhý gól hostů mohl přidat záhy Myšak, v situaci dva na jednoho ale ideálně netrefil skákající kotouč. V polovině utkání tak bylo vyrovnáno, když Dernerovo nahození od modré čáry tečoval před Janusem Hudáček. Vedení mohl hostům vrátit Hanzl, Hrachovina ale jeho střelu ukryl v lapačce. Udeřili tak znovu domácí, kteří ve 33. minutě využili zásluhou Filippiho přesilovou hru.

V aréně ještě neutichla radost ze vstřeleného gólu a Liberec se radoval znovu. Za 37 sekund zvýšil na dvoubrankový rozdíl ranou k tyči Vlach. Litvínovští v této fázi hry zcela vypadli z role a před Hrachovinu se dostávali jen sporadicky.

Domácí pokračovali v nastoleném tempu také ve třetím dějství a ve 44. minutě už vedli o tři góly. Hudáček našel volného Ordoše, který pohodlně zametl kotouč do odkryté branky. Hosty mohl vrátit do zápasu Hanzl, Hrachovina ale vytáhl důležitý zákrok.

Verva ještě zkoušela s výsledkem něco udělat, narážela však na pevnou obranu domácích. Prosadili se tak znovu Bílí Tygři, pátý gól přidal po individuální akci Šmíd. Dvě minuty před sirénou ještě upravil na konečných 6:1 druhou brankou v utkání Hudáček.

"Čtrnáct dní jsme se svědomitě na zápas připravovali. V první třetině jsme dokázali plnit herní plán a v úvodu druhé jsme šli do vedení. Pak jsme měli ještě dobré šance, které jsme bohužel neproměnili. Liberec vyrovnal po vhazovaní a pak ukázal sílu i v přesilovce. Od té doby už byl lepší a zaslouženě zvítězil," prohlásil asistent trenéra Litvínova Radim Skuhrovec.

čtk