Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberec porazil s přehledem brněnskou Zbrojovku 3:0. Trefili se Mosquera, Rabušic a Pešek

22. 01. 2021 | 20:02

Liberecké mužstvo porazilo v předehrávce 16. kola brněnskou Zbrojovku 3:0. Slovan výrazně nasměrovaly k třem bodům trefy Jhona Mosquery a Michaela Rabušice z první půle. Zkušený útočník oslavil brankou 200. ligový start kariéry, třetí gól přidal po nahrávce Imada Rondiče Jakub Pešek.

foLBBrnoTOP
Foto: www.slovanliberec.cz

Už po pěti minutách se dostal ke střele domácích Vaněk, ale Knobloch předvedl jistý zákrok a míč vyrazil mimo tři tyče. Následující minuty byly plné nepřesností a ani jeden celek se nedostal do výraznější příležitosti. V 16. minutě upadl po souboji s Chalušem ve vápně Fila, rozhodčí ale penaltu neodpískal.

Pak si vzal slovo Jhon Mosquera, který v 25. minutě fantastickou střelou do šibenice vystřelil našemu mužstvo vedení. Šustr v brance Zbrojovky neměl šanci. Aktivní výkon Slovanu pokračoval a záhy padla druhá branka duelu. Pešek na levé straně přenechal míč Mosquerovi a jeho centr uklidil po zákroku gólmana do brány Michael Rabušic. Sedmá trefa pro našeho útočníka v sezoně!

Ke konci první půle se dostala k závaru v soupeřově vápně také Zbrojovka, avšak hostující obrana situaci ustála a do kabiny tak odcházela s dvoubrankovým náskokem. Po přestávce Brněnští hned třikrát prostřídali. Obměna zapříčinila nebezpečnou standardní situaci, kterou musela řešit obrana Slovanu v 55. minutě.

Naše mužstvo akci soupeře přečkalo bez úhony a na druhou stranu startoval Mosquera, který posunul míč na Rabušice. Rychlý kontr zakončil liberecký útočník hrající 200. zápas v lize střelou z úhlu, kterou Šustr zneškodnil. Zanedlouho hlavičkoval na druhé straně po rohu Šumbery Dreksa, ale míč zakroutil jen vedle brány.

Slovan pokračoval v aktivním výkonu a dočkal se zvýšení náskoku. Rondič našel při rychlém kontru Jakuba Peška, jenž zakončil nekompromisně mimo dosah domácího brankáře. V závěrečných minutách ještě vysunul Mara do úniku Imada Rondiče, bosenský útočník se však nacházel v ofsajdu, což potvrdil rychlým přezkumem VAR.

Na druhé straně v 89. minutě ještě Ondřej Vaněk poslal na Knoblocha zajímavou střelou z trestného kopu, balon prolétl nakonec nicméně jen těsně vedle tyče. Slovan si z Brna odvezl po výhře 3:0 tři body.

FC Zbrojovka Brno: Šustr – Jan Moravec (46. Bariš), Dreksa (C), Pernica, Jakub Šural – Pachlopník, Texl (76. Sedlák), Vaněk, Záhumenský (46. Šumbera) – Fila (46. Vintr), Hladík
FC Slovan Liberec: Knobloch – Koscelník, Jugas, Chaluš, Mikula – Purzitidis (84. Mara), Karafiát – Pešek (77. Fukala), Sadílek (84. Michal), Mosquera (84. Faško) – Rabušic (58. Rondič)
Branky: 25. Mosquera, 34. Rabušic, 76. Pešek. ŽK: 17. Záhumenský, 64. Šural, 83. Vintr (všichni Brno). Rozhodčí: Marek - Šimáček, Ratajová. Bez diváků.
 

www.slovanliberec.cz