Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberec se z trofeje pro vítěze základní části ELH raduje již pošesté, z toho počtvrté za posledních pět sezon

04. 03. 2020 | 0:05

Hokejisté Liberce v úterý podlehli v repríze loňského finále extraligy na svém ledě Třinci 0:4 a prohráli třetí utkání za sebou. Ani to však domácím hráčům nepřekazilo oslavy zisku Prezidentského poháru za prvenství v základní části, který jim po skončení zápasu předal ředitel soutěže Josef Řezníček. Z této trofeje se Liberec radoval již pošesté, z toho počtvrté za posledních pět sezon.

hoPrezTITUL
Prezident Bílých Tygrů Liberec Petr Syrovátko přebírá Prezidentský pohár.

Zisk Prezidentské trofeje, kterou si potěžkali před tleskající arénou již počtvrté za posledních pět let, si liberečtí hokejisté s předstihem zajistili tříbodovou výhrou nad Plzní už v únoru. Zároveň tím překonali český rekord a jako bonus si vybojovali účast v následujícím ročníku Champions Hockey League, kterou si vyzkouší již pošesté.

V poslední době si Tygři připsali několik rekordů - Michal Birner dvakrát dokončil hattrick v prodloužení během jedné sezóny, Libor Hudáček překonal rekord v počtu bodů a branek zaznamenaných cizincem v základní části (a zároveň překonal klubový rekord), Ladislav Šmíd strávil v utkání na ledě nejvíce minut... Nyní ovšem Liberečtí překonali rekord jako tým!

Svěřenci trenéra Patrika Augusty pokořili Plzeň a čtyři kola před koncem základní části ELH se mohli radovat ze zisku Prezidentské trofeje. Celkově tak šelmy ovládly základní část extraligy šestkrát, což se ještě nikomu v samostatné české nejvyšší soutěži nepovedlo!

Od roku 1993, tedy od vzniku České republiky, dokázaly první část sezóny kromě Severočechů ovládnout více jak dvakrát pouze dva kluby - pražská Sparta a Vsetín. Oba tyto celky byly po základní části na prvním místě pětkrát.

 

Foto: www.hcbilitygri.cz

Hokejisté Liberce sice včera podlehli na svém ledě Třinci a prohráli třetí utkání za sebou, ale ani to oslavy zisku Prezidentského poháru za prvenství v základní části nepokazilo. "Zápas se nám hrubě nepovedl. Není tam příliš co hodnotit. Možná malinko snesla měřítko třetí třetina, jinak to bylo z naší strany hodně nepovedené utkání. Možná jsme nebyli hlavami v zápase, navíc soupeř hrál velice dobře. Myslím, že to byl letos náš nejhorší výkon. Prezidentský pohár je odměnou za celoroční práci," řekl domácí kouč Patrik Augusta.

"Těší mě výsledek zápasu. Již od prvního vhazování jsme hráli velmi dobře, výborně jsme bruslili a vytvořili jsme si spoustu šancí. Postupně jsme navyšovali skóre, i když nás domácí ve třetí třetině trochu zatlačili, vyhráli jsme zaslouženě," uvedl trenér vítězů Václav Varaďa.

čtk, www.hcbilitygri.cz

Foto: www.hcbilitygri.cz

Radan Lenc: Věřím, že výkon proti Třinci zůstane v základní části. Na play-off se výborně připravíme!

Poslední domácí utkání základní části nevyšlo Tygrům podle jejich představ, neboť Třinci podlehli 0:4. Po zápase si ovšem přeci jen zlepšili náladu, jelikož převzali Prezidentskou trofej. „Nyní si užijeme pohár. Do play-off ale půjdeme s čistou hlavou,“ říká útočník Radan Lenc.

Foto: www.hcbilitygri.cz

Po zápase jste převzali Prezidentskou trofej, utkání se vám ale moc nepovedlo. Jaké jsou pocity?
Bylo to takové jako minulý rok. Prohráli jsme na Spartě poslední zápas a přebírali jsme pohár. Ta euforická radost tam prostě není. Věřím, že to zůstane v základní části a my se výborně připravíme na play-off. Čekají nás úplně jiné duely, než jaké jsme hráli doteď. Snad do nich půjdeme s čistou hlavou.

Vítězství v základní části už máte jisté. Jak bylo těžké se na zápas koncentrovat?
Nebylo to podle mě žádné přemlouvání. U žádného utkání to tak nebylo. Proti Třinci nám nevyšlo vůbec nic, naopak Oceláři hráli velmi dobře.

Foto: www.hcbilitygri.cz

Byla motivace vyhrát o to větší, že jste přebírali pohár před svými fanoušky?
Chtěli jsme se připravit tak, abychom s dobrým srdcem a radostí přebrali trofej, což se nepovedlo. Musíme to hodit za hlavu a zároveň se z toho poučit.

Co si naopak z uplynulé sezóny vzít? Co Liberec zdobilo?
Rozhodně to byla hra s pukem a spoustu výborných útočných akcí. Je potřeba na to navázat a najít ten super pohyb, který byl pro nás doteď typický.

Opět jste si sáhli na pohár. Bavili jste se o tom nebo to už bylo předem jasné?
Vůbec jsme se o tom nebavili. Po těch úspěšných sezónách už je to tu takové zaběhlé. Jsem rád, že si nyní můžeme užít první pohár a s čistou hlavou jít do play-off. Určitě se pokusíme vyhrát i tu další trofej.

www.hcbilitygri.cz

Foto: www.hcbilitygri.cz