Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberec v domácí premiéře přetlačil Boleslav, zazářil bezchybný Kváča

11. 08. 2020 | 20:45

I svůj druhý duel v rámci Generali Česká Cupu zvládli Bílí Tygři vítězně. Při své turnajové premiéře na domácím ledě porazili Mladou Boleslav poměrem 2:0. Ve velmi dobrém světle se libereckým fanouškům poprvé ukázal gólman Petr Kváča, jehož čisté konto položilo základ tygřího triumfu.

hokej bolka 6
Foto: www.hcbilitygri.cz

Liberečtí do zápasu vstoupili velmi aktivně a hned po pár vteřinách je dělily od úvodní branky centimetry. Adam Musil si z levého křídla nabruslil do střelecké pozice a svižnou ranou zápěstím rozezněl břevno Růžičkovy brány.

Zbytek úvodní dvacetiminutovky už se pak nesl ve znamení skvělých brankářských zákroků. Činil se především mladoboleslavský Růžička, který zlikvidoval řadu zajímavých tygřích šancí. Bruslařům se podařilo ustát i tři přesilovky šelem, a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.Foto: www.hcbilitygri.czV prostředním dějství o zajímavé momenty nebyla nouze. Jako první v ní mohl otevřít skóre hostující Šťastný, s jeho příležitostí si ale Petr Kváča dokázal poradit a prakticky vzápětí mohl se svými spoluhráči poprvé slavit. Hanousek narýsoval z obranného pásma krásnou a především přesnou kolmici na hůl Radana Lence, jenž samostatný nájezd zakončil nekompromisně mezi nohy gólmana.

Tygři své vedení mohli dokonce ještě zvýraznit, nicméně jak Gríger s Rachůnkem, tak obránce Rosandič ztroskotali na skálopevné defenzivě Mladé Boleslavi. O úspěšné zákroky se s Růžičkou podělil i náhradní gólman Bruslařů Marek Schwarz.Foto: www.hcbilitygri.czHned zkraje třetí části se liberečtí příznivci mohli radovat z uklidňující pilulky v podobě gólu na 2:0. Zkušený Lukáš Derner poslal na bránu Středočechů nenápadné nahození, Marek Schwarz měl zakrytý výhled a na chytrý pokus veterána zadních řad šelem už nedosáhl.

I v závěru utkání předváděly šelmy velice koncentrovaný výkon, který Mladé Boleslavi komplikoval její ofenzivní snažení. Bruslaři se nakonec v závěrečné periodě snažili o pokažení první nuly Petra Kváči v libereckém dresu marně. Bílí Tygři zvítězili i ve svém druhém duelu v rámci Generali Česká Cupu, Mladou Boleslav porazili 2:0.

Ohlasy trenérů:

Patrik Augusta (Bílí Tygři Liberec)
„Myslím si, že to bylo kvalitní utkání. Měli jsme spoustu šancí, které jsme bohužel neproměnili, speciálně v přesilových hrách. I tak bych to hodnotil pozitivně. Když vezmu v potaz, že je 11. srpna, tak to z naší strany bylo velice slušné utkání."

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav)
„Dvě třetiny jsme neodehráli špatně, ta třetí už byla horší. Dva inkasované góly, ale na druhou stranu jsme nevstřelili gól, takže zasloužená výhra Liberce."

Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 26. Lenc (Hanousek), 46. Derner (Bulíř, A. Musil). Rozhodčí: Úlehla, Veselý - Lučan, Kis. Vyloučení: 3:6, navíc Šmíd (Liberec) 10 min. Bez využití. Diváci: 1171.

Bílí Tygři Liberec
Kváča – Knot, Šmíd, Derner, Rosandič, Hanousek, Havlín – Gríger, Musil, Birner, Rychlovský, Lenc, Jelínek (C), Rachůnek, Filippi, Zachar, Bulíř

BK Mladá Boleslav
Růžička (34. Schwarz) – Klikorka, Šidlík, Hrbas, Bernad, Pláněk (C), Fillman, Dlapa – Zbořil, Kotala, Šťastný, Zohorna, Lutner, Jääskeläinen, Alderson, Cienciala, Stránský, Strnad, Bicevskis

www.hcbilitygri.cz