Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberecké Bílé Tygry na cestě za titulem zastavil až koronavirus. Hokejové soutěže pro letošní sezonu definitivně skončily

12. 03. 2020 | 19:57

Po dnešním vyhlášení nouzového stavu Vládou ČR na celém území naší republiky rozhodlo vedení ČSLH o okamžitém ukončení extraligového ročníku 2019/2020. Na boje Bílých Tygrů v letošním play-off tedy už s jistotou nedojde. O způsobu náhrady za již prodané vstupenky na první dvě domácí čtvrtfinále budou Bílí Tygři informovat v nejbližších dnech. Tolik sdělení na webových stránkách HC Bílí Tygři Liberec.

Vládou vyhlášený Nouzový stav s řadou závažných opatření a omezení, který má trvat minimálně 30 dní, tak udělal tečku za všemi rozehranými sportovními soutěžemi. Nejvíce na to doplatí hokejoví Bílí Tygři, kteří byli favoritem v bojích o pohár mistrů extraligy. Toto je pro ně příslovečný Černý Petr a lze s trochou nadsázky konstatovat, že letos liberecké Tygry zastavil až koronavirus.

Jeden den doutnala malá naděje, že by mohl být případně dohrán letošní ročník Tipsport extraligy. Původní záměr ze středy o odkladu soutěže do 29. března dnes po obědě ztratil smysl. „Vláda vyhlásila nouzový stav, který bude platit měsíc. Proto bylo rozhodnuto o ukončení letošní sezony TELH," řekl pro web www.hokej.cz tiskový mluvčí Českého hokeje Zdeněk Zikmund.

Představitelé Tipsport extraligy ve středu jednali s desítkou zástupců účastníků Generali Česká pojišťovna play off o aktuální situaci a dohodli se, že soutěž přeruší do 29. března.

Za dalších 24 hodin je všechno jinak. Vláda České republiky dnes s ohledem na epidemii koronaviru přijala přísnější opatření a vyhlásila nouzový stav, pořádat se nemohou veřejné akce s účastí osob nad 30 osob. Kromě jiného je i zakázán přístup na sportoviště. Hokejisté tedy ani nemohou trénovat, protahovat čekání na lepší zítřky dál nemá cenu.

„Vláda dnes přijala nouzový stav, který bude platit měsíc. Během té doby není možné pořádat hokejové akce, přičemž totéž platí i po 29. březnu, bylo tedy rozhodnuto o ukončení aktuálního ročníku Tipsport extraligy," podotkl na webu Českého hokeje mluvčí Zikmund.

Extraligové kluby obdrží oficiální zprávu v průběhu dnešního odpoledne. „Dopis, který to klubům oznamuje, se aktuálně připravuje a bude ihned poté rozeslán," doplnil Zikmund. Konec sezony se týká rovněž hokejistů Chance ligy, druhé ligy, soutěží žen a všech mládežnických lig – od juniorů až po žáky.

Ještě před vyhlášením vládních opatření byla v TELH řádně dohrána základní část. Sestoupilo Kladno, vítězem základní části se stali Bílí Tygři Liberec. Do TELH postoupí Motor České Budějovice, který v Chance lize s přehledem vyhrál základní část. Třetím českým zástupcem v příštím ročníku Ligy mistrů bude velmi pravděpodobně třetí tým po základní části TELH, tedy pražská Sparta. Sportovní cestou si start vybojovali hokejisté Liberce a Třince.

www.hokej.cz, uba