Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberecký challenger vyhrál srbský tenista Milojevič, za vítězství získal prémii 6190 eur

04. 08. 2019 | 19:10

Srbský tenista Nikola Milojevič vyhrál sedmý ročník challengeru ATP Svijany Open v Liberci. Čtyřiadvacetiletý hráč, jemuž ve světovém žebříčku patří 180. místo, zdolal ve finále o jedenáct let staršího Brazilce Rogéria Dutru Silvu 6:3, 3:6, 7:5 za dvě hodiny a 14 minut.

tenisChlapIlustr
ilustrační foto

V semifinále Milojevič vyřadil českého kvalifikanta Pavla Nejedlého, ve čtvrtfinále si poradil s třetím nasazeným Jiřím Veselým.

Vítězný Srb, který byl v roce 2013 světovou juniorskou jedničkou, uplatnil nátlakový tenis a ve 12. hře třetí sady prolomil podání běhavého protivníka. "Bylo to moje první vítězství na antukovém challengeru. Dosud jsem hrál více na tvrdých površích," řekl Milojevič. Za vítězství získal 80 bodů do žebříčku ATP a prémii 6190 eur.

Finále čtyřhry v sobotu ovládli Jonáš Forejtek s Michaelem Vrbenským.

čtk