Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberecký lezecký oddíl uspořádal úspěšné klubové závody LK Boulder Cup

20. 04. 2023 | 17:54

Závodů LK Boulder Cup se zúčastnilo na 70 malých i větších lezců a lezkyň - pro ně bylo připraveno 50 boulderů různých obtížností tak, aby si zalezli, a klání si užili, skutečně všichni. Nešlo ani tak o porovnání sil, jako o to strávit sobotní dopoledne aktivně, vzájemně se lépe poznat, pobavit se s kamarády. Rodiče si zase užili pěknou podívanou.

bouldering DSC 0393
Foto: LK Boulder

Zároveň jsme se rozhodli klubové závody ještě jednou do konce školního roku zopakovat - a to v sobotu 24. června s tím, že zároveň půjde o rozloučení s aktuální "kroužkovou sezónou".

LK Boulder Cup se rovněž těšil nemalé pozornosti partnerů: Ocún, Mocca, Bombus Energy, Bjež, Metolius, pivovar Konrád, 4camping.cz, Statutární město Liberec, Liberecký kraj, Národní sportovní agentura a ČHS.

Bouldering

  • Druh lezení provozovaný bez lana na malých skalních útvarech několik metrů nad zemí. Stejně tak v indoorpodmínkách se leze pouze do výšky několika málo metrů – v případě BoulderPointu max 4 metry, ale některé boulderyjsou i nižší.
  • Jedná se o moderní sportovní aktivitu, jejíž obliba –mezi širokou veřejností –neustále roste, a to také díky celosvětovým úspěchům lezce Adama Ondry.
  • Další velkou výhodou (oproti lezení na laně) je nenáročnost na vybavení (vše lze u nás na stěně vypůjčit), lezeckou metodiku a zkušenosti.
  • Komplexní sportovní aktivita prověřující celé tělo. Zábava i adrenalin pro jednotlivce, rodiny s dětmi i týmy.

LK Boulder/Eva P. Fryšarová