Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberecký Slovan prohrál v husté mlze, jež se dala krájet, Na Stínadlech s Teplicemi 1:2

12. 11. 2022 | 18:00

V posledním ligovém utkání tohoto kalendářního roku sehráli svěřenci trenéra Kozla utkání Na Stínadlech proti domácím sklářům z Teplic. Ve druhém kole jsme žlutomodré porazili vysoko 5:1. Tentokrát podmínky nebyly tolik fotbalové jako U Nisy. Po celé utkání se hrálo v husté mlze, ve které Slovan nedokázal odpovědět na druhý gól domácích a padl 1:2.

foLBTP121122A
Foto: twitter Slovan Liberec

Hned od začátku zápasu bylo jasné, že podmínky pro fotbal nebudou úplně ideální. Nad Stínadly se totiž snášela hustá mlha, která postupně padala na trávník. Do mlhavého zápasu vstoupily lépe domácí Teplice a hned v šesté minutě šly do vedení. První centr z pravé strany ještě obrana Slovanu dokázala odvrátit. Ten druhý z kopačky Tomáše Kučery bohužel přistál přesně na hlavě Filipa Žáka, který umístil balon přesně k zadní tyči za bezmocného Vliegena a poslal Teplice do vedení.

Inkasovaný gól jakoby naše hráče nakopl a převzali iniciativu v utkání. Střelu Michaela Rabušice z úhlu po čtvrthodině hry ještě Grigar dokázal vyrazit. O tři minuty později ale teplický brankář chyboval v rozehrávce, balon putoval po kopačkách našich hráčů až k Micku van Burenovi, který přihrávkou za obranu vysunul Jana Mikulu a krajní obránce si se situací poradil jako rozený útočník. Obešel ležícího Grigara a střelou k tyči přes skluzujícího Kučeru srovnal na 1:1. Do 30. minuty byl Slovan stále lepším mužstvem, ale další gólovou příležitost si už nevytvořil.

Další minuty zápasu pak patřily opět Teplicím, které zvýšily svou aktivitu a nastěhovaly se na naši obrannou polovinu. Do žádné vyložené šance se ale také nedostaly. S přibývajícím časem houstla mlha na hřišti a posledních pět minut se spíše dohrávalo mezi vápny s množstvím soubojů. Do kabin se tak šlo za stavu 1:1.

Jestliže začátek první půle patřil Teplicím, tak do druhého poločasu vstoupil mnohem aktivněji Slovan. Hlavně Denis Višinský hýřil aktivitou a hledal spoluhráče ve velmi dobrých pozicích. Hned po pěti minutách hry našel na levé straně volného Rabušice, který se nerozpakoval a levačkou poslal tvrdou střelu na přední tyč. Grigar míč vyrazil. O dvě minuty později posunul Višinský balon na nabíhajícího Valentu, ale střední záložník ani nadvakrát nedokázal prostřelit teplického brankáře.

V 56. minutě se pak opřel do střely těsně za vápnem Mick van Buren, jenže i s touto střelou si dokázal Tomáš Grigar poradit a držel tak akcie sklářů nad vodou. Po hodině hry pak hráči v modrém začali litovat neproměněných šancí. Jakub Urbanec si totiž navedl míč na pravou nohu. Za vápnem se do něj opřel a jeho střela letící kolem Gebre Selassieho zapadla přesně do šibenice. Vliegen si ještě sice na balon sáhl, ale bohužel jej nedokázal vytěsnit mimo tři tyče.

Chvíli po teplickém gólu bylo utkání na pár minut pro hustou mlhu přerušeno. Po domluvě obou střídaček společně s rozhodčími se ale po chvíli opět hrálo. Hráči se po krátké pauze chvíli dostávali do tempa. Slovan hru otevřel, čehož Teplice využívaly na rychlé protiútoky. V 80. minutě jeden takový zakončoval Trubač. Jeho tvrdou ránu ale Vliegen vyrazil. O pět minut později pak netrefil bránu v dobré pozici Mareček, aby vzápětí Vliegen vyrazil další tvrdý pokus, tentokrát z pravé strany od Hyčky. Slovan se dostal do tlaku až v poslední nastavené minutě, ale ani jeden z rohových kopů vyrovnání bohužel nepřinesl. S Teplicemi tak prohrál v husté mlze 1:2.

www.slovanliberec.cz