Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberecký Slovan remizoval v Ostravě, hrát bude skupinu o Evropu

28. 04. 2024 | 18:32

Poslední zápas základní části odehrál Slovan na půdě Baníku Ostrava. V prvním poločase šel do vedení Baník po penaltě Ewertona. Na začátku druhé půle bylo skóre už 2:0, když se prosadil Kpozo. Liberec se ale chtěl poprat o účast ve skupině o titul a začal více útočit. Góly Tupty a Prebsla přinesly vyrovnání a konečný výsledek 2:2. I přesto skončil Slovan nakonec na sedmém místě a bude hrát Play off o Konferenční ligu.

LBovaEvropa
Foto z www.slovanliberec.cz

Utkání začalo rozehrávkou Liberce, který se dostal i do první střely. Hned ve třicáté vteřině zakončoval zpoza vápna Tetour, trefil však pouze tyč. Na druhé straně střílel Šín, Vliegen se překvapit nenechal. A to ani po nebezpečné hlavičce Kubaly, který si naběhl na Juroškův centr. Ve dvacáté minutě se, po podobném centru z pravé strany, tlačil ke střele v pokutovém území opět Kubala, který byl ale faulován a byl nařízen pokutový kop. K jeho zahrání se postavil Ewerton a ten střelou pod břevno nedal Vliegenovi šanci. Od té chvíle útočil spíše Baník, Liberec ale dobře bránil.

Po delší době zaútočil i Slovan a to velice nebezpečně. Z úrovně penalty střílel Višinský, Markovič míč vyrazil na roh. V závěru poločasu ještě zkoušel vyrovnat Preisler, to se mu ale nepovedlo a první půle tak skončila 1:0 pro domácí.

Druhé dějství začalo okamžitým gólem Baníku. Po rohu z pravé strany centroval Kubala, jeho přihrávka našla Patricka Kpoza na zadní tyči a ten hlavou překonal Vliegena. V 55. minutě došlo ke snížení. Fukala vyslal přihrávku po lajně Kulenovićovi. Liberecký útočník, už ve vápně, předal míč Ľubomíru Tuptovi, který dokázal levačkou zakončit na zadní tyč. Zanedlouho zakončoval z voleje střídaný Horský, střela mu však nesedla podle představ. Tupta zahrával roh, na něj si skvěle naběhl Filip Prebsl a hlavou překonal Markoviče.

Na začátku závěrečné desetiminutovky se Baník radoval z gólu Adedirana. Ten však platil pouze chvíli, pro ofsajd nebyl uznán. Hra začala být více rozkouskovaná, hodně se přerušovalo. Liberec v závěru tlačil, šel si za vítězstvím. Ostrava ale tlak přečkala a zápas tak skončil remízou 2:2.

www.slovanliberec.cz