Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberečtí Bílí Tygři mají jasno! V semifinále vyzvou pražskou Spartu, vítěze základní části

25. 03. 2021 | 21:15

Ani na svého semifinálového soupeře nečekali Tygři dlouho. I zbylé dvě série čtvrtfinále totiž skončily po čtyřech utkáních, a tak je už v tuto chvíli jasné, že si to Severočeši o účast ve finále rozdají s vítězem základní části!

hoSpa
Foto: www.hcbilitygri.cz

Ve čtvrtfinále play-off se Liberečtí utkali s Hradcem Králové a sérii opanovali v nejkratším možném čase. Po postupu si tak tygří smečka mohla dopřát zaslouženého odpočinku a počkat na svého dalšího protivníka.

A nečekala vůbec dlouho, dozvěděla se ho hned dva dny po svém postupu. I zbylé série totiž skončily 4:0 na zápasy a v semifinále tak Liberec s Mladou Boleslaví doplní Sparta a Třinec. Za zmínku stojí, že ještě nikdy se nestalo, aby všichni semifinalisté ovládli první kolo play-off bez jediné prohry!

V boji o Masarykův pohár tak zůstaly už jen čtyři celky, přičemž svěřenci Patrika Augusty jsou nejhůře nasazení. A to znamená jediné! V semifinále se postaví pražské Spartě, která vyhrála základní část!

Souboj to bude skutečně pikantní. Pokud započítáme i předkolo play-off, je Sparta historicky nejčastějším oponentem Tygrů ve vyřazovacích bojích! Mnoho fanoušků si navíc stále pamatuje bitvu o extraligový titul z roku 2016, který Liberec ovládl 4:2 na utkání.

Semifinále se Spartou začne v Praze v sobotu 3. dubna. Pod Ještěd se série k dalšímu dvojzápasu přesune ve středu 7. dubna. Pokud by došlo na případný sedmý duel, odehrál by se v O2 areně 15. dubna.

Rozpis semifinále play-off

Sobota 3. dubna: HC Sparta Praha vs. Bílí Tygři Liberec
Neděle 4. dubna: HC Sparta Praha vs. Bílí Tygři Liberec
Středa 7. dubna: Bílí Tygři Liberec vs. HC Sparta Praha
Čtvrtek 8. dubna: Bílí Tygři Liberec vs. HC Sparta Praha

Neděle 11. dubna: HC Sparta Praha vs. Bílí Tygři Liberec (případný duel)
Úterý 13. dubna: Bílí Tygři Liberec vs. HC Sparta Praha (případný duel)
Čtvrtek 15. dubna: HC Sparta Praha vs. Bílí Tygři Liberec (případný duel)

www.hcbilitygri.cz