Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberečtí Tygři míří na východ Čech. První venkovní utkání sehrají v Hradci Králové

17. 09. 2023 | 5:43

Svěřence Filipa Pešána čeká po úvodním domácím duelu série venkovních zápasů. Po výhře nad Mladou Boleslaví míří Liberečtí pod Bílou věž, kde se utkají s hradeckým Mountfieldem. Dokáží šelmy navázat na výsledek z domácího prostředí? Odpověď na tuto otázku získáme v nedělních 16:00.

HK1
Foto z www.hcbilitygri.cz

Úvodní výhry

Liberečtí hokejisté otevřeli nový ročník tou správnou nohou, když na domácí půdě porazili mladoboleslavské Bruslaře. Gólově nabité utkání rozsekl v závěrečných minutách střelou na zadní tyč liberecký matador Jaroslav Vlach.

Také Hradec Králové zvládl svou první výzvu. Hradečtí se představili na ledě brněnské Komety, odkud si také odvezli všechny tři body za výhru 4:0. Skóre otevřela letní hradecká posila Tomáš Pavelka, jež se do extraligy vrací po roční odmlce. Na druhé straně kluziště se čistým kontem prezentoval rovněž navrátilec do české nejvyšší soutěže Patrik Bartošák.

Koho sledovat?

Forvard Martin Faško-Rudáš je již třetím rokem libereckou útočnou stálicí. Tento stále mladý Slovák na sebe v prvním kole upozornil parádním výkonem, kdy se mu podařilo srovnat na 1:1 a následně si připsal také gólovou asistenci. Dokáže na svůj povedený start navázat?

Za hradecké barvy v prvním kole zazářil Martinův krajan Alex Tamáši. Letní posila Mountfieldu se dobře uvedla už v přípravě, načež navázala i v prvním kole proti Kometě, když vstřelila druhý gól a na třetí nahrála.

Tradiční soupeř prvních kol

Je to již pátá sezóna v řadě, kdy Liberečtí vyzvou hradecký Mountfield v rámci prvních pěti kol. Minulou sezónu zde navíc sehráli první kolo, ve kterém dokázali zvítězit 2:1 po prodloužení. Výhru tehdy v přesilové hře zařídil teď již bývalý tygří obránce Uvis Janis Balinskis.

Je tomu bez mála šest měsíců, kdy se Tygři naposled utkali s Hradcem. Jedná se totiž o reprízu loňského čtvrtfinále, ve kterém Mountfield vyřadil Bílé Tygry poměrem 4:1 na zápasy. Dokáží šelmy oplatit Hradeckým porážku ze čtvrtfinále? Na tuto otázku se dozvíme odpověď v nedělních 16:00 na ledě ČPP Arény.

www.hcbilitygri.cz