Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Marek Schwarz věří, že se liberecká krize zlomí jedním povedeným duelem

27. 10. 2019 | 21:21

Hokejisté Liberce se po vydařeném vstupu do extraligy dostali do krize, kterou neukončili ani v dnešním zápase proti Hradci Králové. Páté porážce v řadě nezabránil ani brankář Marek Schwarz, který opět dostal přednost před Kanaďanem Justinem Petersem.

hokej Schwarz 1 PP 10046
Foto: www.hcbilitygri.cz

"Těžko říct, čím to je a co se s námi stalo. Vůbec se mi to nehodnotí jednoduše. Těch porážek už je zkrátka moc a rozhodně nemůže být v našem táboře klid. Já však věřím, že je to o jednom zápase. Musíme sérii proher zlomit a znovu se nakopnout," řekl Schwarz, který si dnes připsal 21 úspěšných zákroků.

V úvodu sezony Liberec soupeře ofenzivně válcoval, v posledních zápasech se ale lehkost z hokejek Tygrů vytratila. "Na začátku se k nám puky odrážely, hráli jsme s lehkostí a padalo nám to do branky. Teď je na nás vidět nervozita, puky nám přeskakují hokejky. Také se od nás štěstí trochu otočilo zády. Nezbývá nám nic jiného než tvrdě makat, bojovat a věřit, že se to brzy zlomí," burcuje extraligový mistr s Bílými Tygry z roku 2016.

Liberec podle něj musí hrát více týmově. "Musíme navazovat jeden na druhého, vzájemně si pomáhat. To se nám momentálně nedaří. Každý do toho dává sto procent, není to o tom, že bychom něco ošidili nebo vypustili. Víme, že tým máme dobrý a že takovéto vyrovnané zápasy dokážeme zvládat. Nejsme od toho daleko, vždy nám ale něco malého, nějaký ten detail chybí," povzdechl si Schwarz.

Liberecká HomeCredit arena bývala v předchozích sezonách často nedobytnou tvrzí. Nyní však Bílí Tygři ztratili dva domácí zápasy za sebou, na což nejsou příliš zvyklí. "Je škoda, že jsme trochu přišli o domácí prostředí, které nás hodně zdobilo. Žádný soupeř k nám nechtěl jezdit, body se z Liberce příliš nevozily. Je zapotřebí udělat z naší arény opět nedobytný hrad a začít doma znovu vyhrávat," dodal Schwarz.

čtk