Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Matěj Stach neměl strach a překvapil i legendárního Korbela. Liberec porazil Ostravu 3:2

17. 01. 2022 | 10:46

I bez zraněného Mohameda Shoumana dokázal SKST Liberec porazit v extralize stolních tenistů bývalé šampiony TTC Ostrava. Na nečekané výhře měla lví podíl i nová posila Matěj Stach.
Předpokládané sestavy v pavlovické hale vzaly za své.

Shouman se dva dny před utkáním zranil a Ostrava neměla k dispozici Slováka Delinčáka. V sestavě ale nechyběl skvělý Kleprlík a legendární Korbel, doplnil je hrající trenér Tomáš Demek. To Liberec musel k Seibertovi s Blinkou zalovit v pražském El Niňu a vypůjčit si na střídavý start 19letého Matěje Stacha. To se ukázalo jako klíčový tah. Ale popořadě...

„Ostrava je zkušený tým a sestavou nás mírně zaskočili. Petra Korbela totiž nasadili až na třetí pozici,“ přiznal trenér Richard Výborný. A tak si musel nejprve Blinka poradit s Demkem. Nervózní zápas trval pět setů, mladý Liberečák si ale s někdejším šéftrenérem reprezentace poradil.
Skvělou podívanou nabídl Seibert s Kleprlíkem. Hrálo se rovněž pět setů, ale aktuálně 4. borec úspěšnosti Kleprlík měl nakonec navrch.

Premiéru v libereckém dresu zažil Matěj Stach. Letos bojuje v první lize, extraligu už si ale v minulosti vyzkoušel. Možná i to mu pomohlo a s Petrem Korbelem vůbec nepůsobil jako ustrašený nováček. Naopak. Ze střední vzdálenosti téměř nechyboval a v klíčových momentech zůstal vždy suverénní. Korbel uzmul jen druhý set, jinak Stach vládnul – 11:8, 3:11, 11:7 a 11:4. „Perfektní výkon,“ chválil Výborný.

Nečekanou bodovou ztrátu sice ještě zkoušel dohnat Kleprlík, který 3:1 porazil Blinku, ale nestačilo to. Seibert s Demkem neměl tolik starostí a zvítězil s přehledem 3:0. „Výhra nad týmem Petra Korbela je pro nás speciální. Velmi si toho, co dokázal vážíme a asi jako každý fanoušek mu tak trochu i fandíme. Ale tentokrát jsme moc rádi, že se nám ho podařilo porazit,“ radoval se předseda klubu Jiří Veselka, kterého těší i úspěšná výsledková série čtyř výher z pěti posledních utkání.

Situace v tabulce směřuje k dramatickému závěru. Liberec ze sedmé pozici ztrácí jediný bod na TTC Ostrava a dva body na KST Ostrava. O dva body odskočil i dalšímu soupeři, KT Praha. Utkání s loňským finalistou je naplánováno na pátek, 28. 1. od 18 hodin znovu v pod Ještědem.

SKST Liberec – TTC Ostrava 2016    3:2
Blinka – Demek 3:2 (-4, 6, -9, 4, 5)
Seibert – Kleprlík 2:3 (-3, 4, -9, 11, -5)
Stach – Korbel 3:1 (8, -3, 7, 4)
Blinka – Kleprlík 1:3 (-8, -6, 7, -7)
Seibert – Demek 3:0 (8, 7, 10)