Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Michal Bulíř se stal nejlepším střelcem tygří historie. Svůj 138. gól v libereckém dresu vstřelil Vítkovicím

04. 12. 2022 | 17:13

Rekord legendárního Petra Nedvěda vyrovnal už na konci září, na jeho celkové překonání si ale kvůli zranění musel počkat až do prosince. Svůj 138. gól v libereckém dresu nakonec Michal Bulíř vstřelil v zápasu s Vítkovicemi a stal se tak nejlepším zakončovatelem v historii klubu!

buliřrekord2
grafika: twitter Bílí Tygři

Nedvědův milník dorovnal současný kapitán Tygrů už v zářijovém duelu s Plzní, v historické tabulce se ale osamostatnil až nyní. Michal Bulíř se prosadil už v první třetině utkání s Vítkovicemi a zaznamenal tak svou 138. branku za Liberec, což je meta, které v historii našeho klubu ještě žádný hráč nedosáhl.

Bulířova současná bilance za tým, v němž strávil drtivou většinu své kariéry, tak nyní činí 110 gólů v základní části, 24 v play-off a 4 v baráži. Michalovi ještě jednou blahopřejeme k překonání rekordu a přejeme mu, ať ho ještě co nejvíce vylepší!

www.hcbiltygri.cz

Milník jsem překonal, ale s kaňkou týmového neúspěchu, řekl liberecký Bulíř

Liberecký kapitán Michal Bulíř překonal přesilovkovým gólem ze 4. minuty duelu hokejové extraligy s Vítkovicemi klubový rekord Petra Nedvěda. Byla to jeho 138. branka v domácí nejvyšší soutěži. Dojem z překonaného milníku ale zkazila jednatřicetiletému útočníkovi Bílých Tygrů konečná porážka 2:3 po samostatných nájezdech.

Nedvědův výkon vyrovnal Bulíř už 29. září při domácí prohře s Plzní 2:3 v prodloužení. Na překonání čekal deset zápasů, byl ale také mimo hru kvůli zranění kotníku.

"Já jsem to věděl už před delší dobou, ale tím, že jsem dlouho nedal gól, tak jsem na to zapomněl," řekl Bulíř. "A co to pro mě znamená? Je to milník, kterého jsem dosáhl, kterého si moc vážím. Překonal jsem Méďu, který tu hrával. Škoda, že na tom dnes je kaňka toho týmového neúspěchu," podotkl.

"Každý ví, jaký byl Petr Nedvěd hokejista, ať už v NHL, potom tady, na Spartě. Já si myslím, že jsem na to měl více zápasů, ale jak říkám, jsem moc rád, že jsem se mohl zapsat do historie klubu, ve kterém jsem vyrůstal a ve kterém hraji. Doufám, že těch gólů bude co nejvíce a že to hlavně bude pomáhat tomu, aby byl tým úspěšný, abychom se na konci radovali jako tým," prohlásil Bulíř.

Liberec neprožívá ideální sezonu, nicméně v posledních zápasech se zvedá. Bílí Tygři přerušili minulý týden třináctizápasovou vítěznou sérii pardubickému Dynamu, nyní obrali o bod Vítkovice, které se právě před Pardubice posunuly do čela.

"Myslím, že jsme se herně zvedli, semkli jsme se a mělo to v posledních zápasech tvář. Je to znát i na bodech. Dnes jsme neodehráli vůbec špatný zápas, byla vidět bojovnost, chuť, mělo to dobrou atmosféru. Bohužel, měli jsme docela dost přesilovek, ve kterých jsme si nepomohli. Využili jsme jen tu první na začátku a pak už ne. Musíme se zaměřit na věci, které v přesilovce rozhodují, a které tam dneska nebyly," prohlásil Bulíř.

Liberec prožil v utkání slabší druhou polovinu prostřední třetiny. "Ta druhá třetina mohla mít trochu vliv na vývoj zápasu, ale myslím, že potom jsme se do toho zase dostali, tlak jsme si vypracovali. Bohužel ten tlak nebyl takový, abychom to proměnili v gól. Zápas jsme nakonec, nechci říct nezvládli, protože jsme ho dotáhli do remízy, ale druhý bod navíc na naší straně není," konstatoval smutně novopečený liberecký rekordman.

čtk