Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Mikyska a Nováková získali sprinterské tituly v běhu na kolečkových lyžích, finále zrušil déšť

26. 09. 2020 | 18:49

Tomáš Mikyska a Petra Nováková vyhráli v libereckém areálu Vesec zkrácený sprinterský závod na mistrovství republiky v běhu na kolečkových lyžích. Šampionát zkomplikovalo počasí: kvůli dešti, chladu a větru se jury po dohodě s organizátory i trenéry rozhodla zrušit finálové jízdy.

Původně měli lyžaři nejprve absolvovat kvalifikaci s intervalovým startem a z ní deset nejlepších postoupit do finálových jízd. Po změně programu ale byly tituly uděleny už na základě časů z kvalifikace. Trať byla dlouhá 1,3 kilometru.

"Chtěli jsme ochránit zdraví závodníků. Nešlo přitom o to, že by nebezpečná byla samotná jízda po mokré trati, ale zdraví ohrožovala spíše kombinace deště a chladu," vysvětlil na svazovém webu šéf závodu Zbyněk Valoušek.

V neděli je na programu individuální závod volnou technikou. Muže čeká 15 kilometrů, ženy absolvují desítku.

Mistrovství ČR v běhu na kolečkových lyžích v Liberci - sprint volně (1,3 km):

Muži: 1. Mikyska (Letohrad) 2:15,15, 2. Kožnar -7,92, 3. Schütz (oba Jilemnice) -8,76.

Ženy: 1. P. Nováková (Karlovy Vary) 2:38,96, 2. Schützová (Jilemnice) -2,50, 3. B. Beroušková (Plzeň) -5,61.

čtk