Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na nekázeň příznivců pražské Slavie doplatí zápas s Libercem. Bude bez diváků

02. 08. 2019 | 18:26

Zápas bez divácké kulisy čeká liberecký Slovan v Praze. Fotbalová Slavia bude muset odehrát příští domácí soutěžní zápas s Libercem 10. srpna bez diváků. Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace potrestala Pražany uzavřením hlediště po výtržnostech v nedělním utkání 3. ligového kola proti Olomouci, v jehož závěru naházelo několik příznivců červenobílých pyrotechniku do hostujícího sektoru.

fotslaviaLiberec
archivní foto: Artur Irma

Slavia bude mít navíc do konce roku podmíněně na dva zápasy uzavřené sektory na severní a jižní tribuně za oběma brankami a klub také dostal pokutu 250 tisíc korun, uvedla ČTK.

Agentura dále uvedla, že slávisté měli kvůli trestu ze závěru minulé sezony na první domácí zápas ročníku zavřenou severní tribunu a "kotel" fanoušků se přesunul za opačnou branku. Klub byl navíc v podmínce na další utkání, a to do konce září. Přesto několik chuligánů v 81. minutě zapálilo zakázanou pyrotechniku a část z ní naházelo do sektoru pro příznivce Sigmy. Rozhodčí Zbyněk Proske musel utkání, které Slavia vyhrála 1:0, na chvíli přerušit.

"Je to trest, který je podle našeho názoru odpovídající. Fanoušci Slavie se při utkání s Olomoucí dopustili dvou velmi závažných provinění, a totiž vhazování pyrotechniky přímo mezi fanoušky hostujícího týmu, což vedlo navíc k ne úplně krátkému přerušení utkání. Došlo k vhození šesti světlic mezi zhruba 50 fanoušků hostí. Všichni můžeme jen děkovat, že se nikomu nic nestalo," řekl novinářům předseda komise Richard Baček.

ČTK připomíná, že disciplinární komise pošesté v samostatné historii uzavřela ligovému týmu hlediště na jedno utkání. Dva zápasy bez diváků musely dosud odehrát tři kluby a tři duely, což je maximum, pak dva kluby včetně Slavie za výtržnosti při domácím poháru v roce 2011.

Slavia se potýkala s výtržníky i v minulé sezoně. Pražané měli uzavřenou severní tribunu už v závěru uplynulého ročníku při nadstavbovém utkání s Jabloncem, v předchozím domácím duelu s Plzní byl trest odložen a v závěrečném zápase se Spartou pak přeměněn na podmínku. Proti rivalovi se však fanoušci opět provinili, mimo jiné i rasistickým chováním vůči hostujícímu Guéloru Kangovi. Problémy s "kotlem" měla Slavia i v pohárech a při utkání Evropské ligy s Chelsea musela severní tribunu zavřít rovněž.

Slavia po nedělních výtržnostech schválila nový návštěvní řád v Edenu. Fanouškům hrozí za použití pyrotechniky pokuty, v případě závažných prohřešků jim pak klub doživotně zakáže vstup na stadion, vypočetla tusková agentura.

s využitím www.cn.cz (uba)